Pastasalade met kipfilet uit de braadzak
105min
Gemakkelijk
Dit recept zorgt écht voor een smakelijke verrassing op je bord. Met de MAGGI Braadstomen Provençaal, krijgt de kipfilet in deze pastasalade een diepe kruidensmaak. De combinatie van braden en stomen in de braadzak zorgt ervoor dat de kip heerlijk mals en sappig uit de oven komt. Samen met de pasta, frisse salade en pijnboompitten, is deze maaltijd kiplekker!
.
Voedingswaarde
Energie
783 kcal
koolhydraten
74.15 g
Eiwit
45.85 g
vetten
33.51 g
Voedingswaarde
Instructie
105 Minuten
Bereid de kipfilet in de braadzak
Verwarm de oven voor op 200 °C. De kip hoeft niet gesneden te worden. Doe de kipfilet in zijn geheel in de braadzak. Voeg vervolgens de braadstoomkruiden toe uit het zakje MAGGI Braadstomen Provençaal. Doe daarna ook de ui, knoflook en zure room in de braadzak. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig zodat het geheel goed door elkaar wordt gemengd. Plaats de zak met de kipfilet ervolgens 45 minuten in de verwarmde oven.
Breng de pasta aan de kook
Verhit een pan met water en kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd voor beetgare pasta, ofwel pasta al dente, een iets kortere kooktijd aan (2 minuten minder).
Rooster de pijnboompitten
Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de
pijnboompitten op laag vuur en schud de pan regelmatig totdat de pijnboompitten gelijkmatig een lichtbruine kleur krijgen.
Fruit de paprika met olijfolie
Snijd de paprika in middelgrote stukken. Verhit vervolgens de pan met een kleine scheut olijfolie (2 eetlepels) en fruit de gesneden paprika ongeveer 8 minuten.
Haal de braadzak uit de oven
Het leukste moment is aangebroken, want de smeuïge kipfilet kan uit de oven gehaald worden. Knip de zak open en laat het geheel even afkoelen. Wanneer de kipfilet is afgekoeld kun je deze in mooie plakjes snijden.
Serveer de pastasalade
Leg alle ingrediënten in een grote schaal. Breng het geheel verder op smaak met balsamico azijn en olijfolie. Maak het gerecht vervolgens af met heerlijke geraspte oude kaas.
Dit is het moment suprême waar je op gewacht hebt. Geniet van je pastasalade!
Opmerkingen 0