Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Paprika-spitskoolsoep

Paprika-spitskoolsoep

(0)
23 min
Gemakkelijk
Duik in de wereld van paprika-spitskoolsoep, waar elke lepel een verrassende smaakexplosie belooft! Dit soep recept combineert de zoete knapperigheid van paprika's met de subtiele hartigheid van spitskool, een feestje in je mond. Wist je dat er zelfs paarse paprika’s bestaan? Ja, echt waar! En een tip van de chef: voeg een scheutje kokosmelk toe om dit recept een romige twist te geven. Laat vanavond je keuken gevuld worden met de heerlijke geuren van verse kruiden en groenten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

10 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 10 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Pot
MAGGI Basis voor Soep Groente
2 
Witte uien
3 
Paprika's, specerijen
0.75  Hoofd
Spitskool
150  g
Hamblokjes
175  g
Zure Room
2  el
Olijfolie
2  el
Paprikapoeder, komijnzaadjes
1  el
Rode wijnazijn
1.5  l
Water
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
10.3 g
Energie
115.1 kcal
vetten
6.4 g
Eiwit
5 g
Voedingswaarde

Instructie

23 Minuten
  • 1. Bak de ui en paprika

    5 min
    Fruit in een soeppan de ui en de paprika in de olie. Roer er de rode wijnazijn, komijnzaadjes en paprikapoeder door.
  • 2. Voeg de MAGGI basis voor soep toe

    10 min
    Voeg de MAGGI basis voor soep toe aan de pan en voeg 1,5 liter water toe. Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Laat de soep borrelen en vergeet niet af en toe te roeren.
  • 3. Voeg de spitskool toe aan de soep

    5 min
    Snij de stronk van de spitskool af en voeg de rest van toe aan de soep. Laat de spitskool gedurende 10 minuten gaar worden in de soep.
  • 4. Serveer de heerlijke paprika-spitskoolsoep

    1 min
    Verdeel over de soepkommen de rauwe ham en zure room en schep de hete soep eroverheen. Tip: serveer er gekookte rijst bij om deze maaltijdsoep perfect af te maken! Eet smakelijk.
  • Hoe lang kun je soep bewaren?

    1 min
    Je kunt soep met paprika tot wel vier dagen in de koelkast bewaren, zolang het goed afgedekt is. Wil je het langer bewaren, dan is invriezen een goede optie. In de vriezer blijft de paprikasoep tot wel drie maanden goed. Laat de soep eerst ontdooien voordat je het opwarmt. Verwarm het vervolgens op het fornuis op middelhoog vuur, of gebruik de magnetron op een laag vermogen. Roer de maaltijdsoep af en toe door tijdens het opwarmen en geniet nogmaals van een kom dampende soep!
  • Meer soeprecepten van Maggi proberen?

    1 min
    Op zoek naar meer lekkere soeprecepten van Maggi? Neem dan vooral een kijkje op onze
Paprika-spitskoolsoep

1. Bak de ui en paprika 6

Fruit in een soeppan de ui en de paprika in de olie. Roer er de rode wijnazijn, komijnzaadjes en paprikapoeder door.

Paprika-spitskoolsoep

2. Voeg de MAGGI basis voor soep toe 6

Voeg de MAGGI basis voor soep toe aan de pan en voeg 1,5 liter water toe. Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Laat de soep borrelen en vergeet niet af en toe te roeren.

Paprika-spitskoolsoep

3. Voeg de spitskool toe aan de soep 6

Snij de stronk van de spitskool af en voeg de rest van toe aan de soep. Laat de spitskool gedurende 10 minuten gaar worden in de soep.

Paprika-spitskoolsoep

4. Serveer de heerlijke paprika-spitskoolsoep 6

Verdeel over de soepkommen de rauwe ham en zure room en schep de hete soep eroverheen. Tip: serveer er gekookte rijst bij om deze maaltijdsoep perfect af te maken! Eet smakelijk.

Paprika-spitskoolsoep

Hoe lang kun je soep bewaren? 6

Je kunt soep met paprika tot wel vier dagen in de koelkast bewaren, zolang het goed afgedekt is. Wil je het langer bewaren, dan is invriezen een goede optie. In de vriezer blijft de paprikasoep tot wel drie maanden goed. Laat de soep eerst ontdooien voordat je het opwarmt. Verwarm het vervolgens op het fornuis op middelhoog vuur, of gebruik de magnetron op een laag vermogen. Roer de maaltijdsoep af en toe door tijdens het opwarmen en geniet nogmaals van een kom dampende soep!

Paprika-spitskoolsoep

Meer soeprecepten van Maggi proberen? 6

Op zoek naar meer lekkere soeprecepten van Maggi? Neem dan vooral een kijkje op onze

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
7 + 11 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Budgetvriendelijk
  • Buffet
  • Doordeweeks
  • Familiemaaltijden
  • Groenten
  • Herfst
  • Kleine maaltijd
  • Laag in suiker
  • Lente
  • Lunchbox voor volwassenen
  • Minder dan 300 cal
  • Portie Groenten/Fruit
  • Pot koken
  • Regenseizoen
  • Snel en makkelijk
  • Soep
  • Soep
  • Top gerecht
  • Weekenden
  • Wereldgerecht
  • Zomer
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies