Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak het kalfsgehakt met ketjap en sambal

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ondertussen in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak hierin de knoflook en de gesnipperde ui, gedurende 5 minuten, op laag vuur. Doe het gehakt erbij en bak het vlees 5 minuten mee. Voeg daarna de ketjap manis en de sambal toe en bak het geheel nog 3 minuten.

 2. Bereid de sperziebonen en de puree

  Kook de sperziebonen 10 minuten in een pan. Maak daarna de heerlijke aardappelpuree volgens de makkelijke aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel.

 3. De ovenschaal kan gevuld worden

  Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Schep het gehakt verspreid in de ovenschaal en schep daarop de sperziebonen. Verdeel vervolgens de aardappelpuree over de ovenschotel en bestrooi het gerecht met paneermeel. Maak tot slot kleine vlokjes van de boter en verdeel deze over de schaal.

 4. Verwarm de ovenschotel en serveer

  Plaatst de schotel in de oven en laat het gerecht in 30 minuten gaar worden. Serveer het gerecht lekker makkelijk in de ovenschaal op tafel. Laat je tijdens het avondeten meevoeren in de avontuurlijke smaken van deze verrassende ovenschotel met kalfsgehakt. Dat wordt genieten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1
  teen
  knoflook
  , gesnipperd
 • 600
  gram
  sperzieboon
  , ontdaan van de puntjes
 • 300
  gram
  kalfsgehakt
 • 1.5
  eetlepel
  ketjap manis
 • 2
  theelepels
  sambal
 • 1.5
  eetlepel
  paneermeel
 • 20
  gram
  boter
 • 4
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel