Ovenschotel met asperges en ham
50min
Gemakkelijk
1 Zakje
300 g
Witte asperges
300 g
Groene asperges
150 g
Achterham
1
Ei
75 g
Geraspte kaas
45 g
Boter
.
Voedingswaarde
Energie
535.15 kcal
koolhydraten
41.29 g
Eiwit
25.64 g
vetten
30.17 g
Voedingswaarde
Instructie
50 Minuten
Start met het koken van de asperges
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil ondertussen de witte en groene asperges. Snijd ook 3 cm van de houtige uiteindes af. Kook vervolgens ongeveer 15 minuten de witte asperges (in ruim water) gaar. Laat de groene asperges in de laatste 5 minuten meekoken. Giet de asperges af en houd ze warm met de deksel op de pan.
Bereid de puree en de heerlijke saus
Maak de aardappelpuree volgens de makkelijke aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel. Bereid daarna, met de helft van de boter, de MAGGI Saus voor Asperges volgens de eenvoudige stappen op de verpakking. Doe de pan van het vuur af en roer de vervolgens de eieren en de kaas door de aangemaakte saus.
Vul de ovenschaal met alle ingrediënten
Vet de ovenschaal in met de rest van de boter en verdeel de aardappelpuree over de bodem van de schaal. Leg de groene en witte asperges op de puree en schep hierover de saus.
De ovenschotel met asperges kan in de oven
Leg alleen nog de ham verspreid over de schotel. Plaats daarna de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 10 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Wanneer je de schotel uit de oven haalt kan je hem nog even laten afkoelen. Roep iedereen alvast voor het avondeten en serveer het gerecht. Met deze lekkere ovenschotel kan je veel blije gezichten aan de eettafel verwachten. Smakelijk eten!
Opmerkingen 0