Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met het koken van de asperges

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil ondertussen de witte en groene asperges. Snijd ook 3 cm van de houtige uiteindes af. Kook vervolgens ongeveer 15 minuten de witte asperges (in ruim water) gaar. Laat de groene asperges in de laatste 5 minuten meekoken. Giet de asperges af en houd ze warm met de deksel op de pan.

 2. Bereid de puree en de heerlijke saus

  Maak de aardappelpuree volgens de makkelijke aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel. Bereid daarna, met de helft van de boter, de MAGGI Saus voor Asperges volgens de eenvoudige stappen op de verpakking. Doe de pan van het vuur af en roer de vervolgens de eieren en de kaas door de aangemaakte saus.

 3. Vul de ovenschaal met alle ingrediënten

  Vet de ovenschaal in met de rest van de boter en verdeel de aardappelpuree over de bodem van de schaal. Leg de groene en witte asperges op de puree en schep hierover de saus.

 4. De ovenschotel met asperges kan in de oven

  Leg alleen nog de ham verspreid over de schotel. Plaats daarna de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 10 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Wanneer je de schotel uit de oven haalt kan je hem nog even laten afkoelen. Roep iedereen alvast voor het avondeten en serveer het gerecht. Met deze lekkere ovenschotel kan je veel blije gezichten aan de eettafel verwachten. Smakelijk eten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  zakje
 • 300
  gram
  witte asperge
 • 300
  gram
  groene asperge
 • 150
  gram
  achterham
 • 1
  ei
 • 75
  gram
  geraspte kaas
  , belegen
 • 45
  gram
  boter

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel