Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid & bak de gehaktballetjes

  Verwarm de boter of olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. De gehaktballetjes kun je gewoon kant-en-klaar bij de supermarkt of slager kopen of je kunt ze zelf draaien.

 2. Grill de rode ui en cherrytomaten

  Verwarm een grillpan. Besprenkel de rode ui en cherrytomaten met de olie. Grill op middelhoog vuur de rode ui glazig en zacht. Voeg de cherrytomaten toe en bak een paar seconden mee. Je kunt de rode ui en cherrytomaten ook in een reguliere koekenpan bakken als je dat makkelijker vindt. Voeg dan na een paar minuten de cherrytomaten pas toe, omdat deze anders te zacht worden.

 3. Bereid de MAGGI jus & aardappelpuree

  Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de jus gekookt heeft, houd deze warm op laag vuur. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 4. Serveer de oerhollandse stamppot bowl

  Serveer de bowl in een diepe kom. Schep de puree over de hele bowl. Verdeel per ingredient de andijvie, gehaktballetjes, rode ui en cherrytomaten over de puree. Schep de jus over de gehaktballetjes en strooi wat tuinkers over het gerecht. Geniet van je stamppot bowl!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  zakje
 • 250
  gram
  andijvie
  gesneden
 • 100
  gram
  cherrytomaten
  gehalveerd
 • 2
  rode ui
  in dunne partjes
 • 200
  gram
  gehaktballen
 • 2
  eetlepels
  tuinkers
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 10
  gram
  boter

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel