Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid het vlees

  Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg 400 ml water en de inhoud van het zakje stoofmix toe aan het vleesmengsel en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het even door koken. Zet het vuur weer laag en stoof het met de deksel op de pan in ongeveer 2 ½ uur gaar. Roer af en toe door en voeg indien nodig wat water toe.

 2. Kook de pasta

  Kook de pennepasta volgens aanwijzing op de verpakking in kokend water gaar.

 3. Roerbak de groenten

  Verhit de overige olie en roerbak ongeveer 10 minuten voor de hachee gaar is de roerbakgroenten in 2 eetlepels olie knapperig gaar. Breng licht op smaak met peper en zout en oregano.

 4. Serveer het gerecht

  Schep de groenten door de vleesstoof, warm goed door en serveer met de penne.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 800
  gram
  provençaalse roerbakgroenten
 • 500
  gram
  hachee vlees
 • 320
  gram
  penne
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
  , om in te bakken

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel