Mals & kruidige kipfilet met hutspot
50min
Gemakkelijk
Geniet van hutspot en malse gekruide kip met dit snelle en makkelijke MAGGI recept.
.
Voedingswaarde
Energie
368.84 kcal
koolhydraten
45.62 g
Eiwit
29.77 g
vetten
8.02 g
Voedingswaarde
Instructie
50 Minuten
Kook de aardappelen en groenten
Kook de aardappelen samen met de wortel en de ui in een pan met deksel. In een laagje water in 20 minuten gaar.
Bak de kip
Verwarm een koekenpan voor zonder boter of olijfolie. Vouw ondertussen de papiertjes open en leg een hele kipfilets (ongeveer 150 gram) op de gekruide kant. Vouw de andere gekruide kant over de kip heen. Druk de kip op het dikke gedeelte stevig aan met de hand tot het overal ongeveer 2 centimeter dik is. Leg de ingepakte kipfilets plat in de voorverwarmde pan (zonder boter of olie toe te voegen). Bak de kipfilet ca. 9-10 min. per kant op laag vuur. Controleer of de kipfilets volledig gaar zijn. Bij dikkere stukken kipfilet kan de bereidingstijd langer duren.
Stamp de aardappelen en groenten
Giet de aardappelen af en stamp het geheel tot een zachte puree. Voeg de crème fraiche toe.
Tip: in plaats van crème fraîche kan er hummus toegevoegd worden om het smeuïger te maken.
Serveer het gerecht
Schep het gerecht op de borden en seveer de kipfilets erbij.
Opmerkingen 0