Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mals & kruidige kipfilet met hutspot

0
50min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

450 g
Wortelen
2 
Witte ui
600 g
Kruimige aardappel
300 g
Kipfilet
2 el
Crème fraîche

tips & trucs

Onze beste tips & tricks voor portiegroottes op maat.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
368.84 kcal
Eiwit
29.77 g
koolhydraten
45.62 g
vetten
8.02 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

50 Minuten
Kook de aardappelen en groenten
0 min
Kook de aardappelen samen met de wortel en de ui in een pan met deksel. In een laagje water in 20 minuten gaar.
Bak de kip
25 min
Verwarm een koekenpan voor zonder boter of olijfolie. Vouw ondertussen de papiertjes open en leg een hele kipfilets (ongeveer 150 gram) op de gekruide kant. Vouw de andere gekruide kant over de kip heen. Druk de kip op het dikke gedeelte stevig aan met de hand tot het overal ongeveer 2 centimeter dik is. Leg de ingepakte kipfilets plat in de voorverwarmde pan (zonder boter of olie toe te voegen). Bak de kipfilet ca. 9-10 min. per kant op laag vuur. Controleer of de kipfilets volledig gaar zijn. Bij dikkere stukken kipfilet kan de bereidingstijd langer duren.
Stamp de aardappelen en groenten
25 min
Giet de aardappelen af en stamp het geheel tot een zachte puree. Voeg de crème fraiche toe. Tip: in plaats van crème fraîche kan er hummus toegevoegd worden om het smeuïger te maken.
Serveer het gerecht
0 min
Schep het gerecht op de borden en seveer de kipfilets erbij.
Mals & kruidige kipfilet met hutspot

Kook de aardappelen en groenten 4

Kook de aardappelen samen met de wortel en de ui in een pan met deksel. In een laagje water in 20 minuten gaar.

Mals & kruidige kipfilet met hutspot

Bak de kip 4

Verwarm een koekenpan voor zonder boter of olijfolie. Vouw ondertussen de papiertjes open en leg een hele kipfilets (ongeveer 150 gram) op de gekruide kant. Vouw de andere gekruide kant over de kip heen. Druk de kip op het dikke gedeelte stevig aan met de hand tot het overal ongeveer 2 centimeter dik is. Leg de ingepakte kipfilets plat in de voorverwarmde pan (zonder boter of olie toe te voegen). Bak de kipfilet ca. 9-10 min. per kant op laag vuur. Controleer of de kipfilets volledig gaar zijn. Bij dikkere stukken kipfilet kan de bereidingstijd langer duren.

Mals & kruidige kipfilet met hutspot

Stamp de aardappelen en groenten 4

Giet de aardappelen af en stamp het geheel tot een zachte puree. Voeg de crème fraiche toe. Tip: in plaats van crème fraîche kan er hummus toegevoegd worden om het smeuïger te maken.

Mals & kruidige kipfilet met hutspot

Serveer het gerecht 4

Schep het gerecht op de borden en seveer de kipfilets erbij.

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam