Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de aardappelen en groenten

  Kook de aardappelen samen met de wortel en de ui in een pan met deksel. In een laagje water in 20 minuten gaar.

 2. Bak de kip

  Verwarm een koekenpan voor zonder boter of olijfolie. Vouw ondertussen de papiertjes open en leg een hele kipfilets (ongeveer 150 gram) op de gekruide kant. Vouw de andere gekruide kant over de kip heen. Druk de kip op het dikke gedeelte stevig aan met de hand tot het overal ongeveer 2 centimeter dik is. Leg de ingepakte kipfilets plat in de voorverwarmde pan (zonder boter of olie toe te voegen). Bak de kipfilet ca. 9-10 min. per kant op laag vuur. Controleer of de kipfilets volledig gaar zijn. Bij dikkere stukken kipfilet kan de bereidingstijd langer duren.

 3. Stamp de aardappelen en groenten

  Giet de aardappelen af en stamp het geheel tot een zachte puree. Voeg de crème fraiche toe.
  Tip: in plaats van crème fraîche kan er hummus toegevoegd worden om het smeuïger te maken.

 4. Serveer het gerecht

  Schep het gerecht op de borden en seveer de kipfilets erbij.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
 • 450
  gram
  wortel
 • 2
  uien
 • 600
  gram
  kruimige aardappelen
  (geschild en in stukken)
 • 2
  stuks
  kipfilet
  (à 150 gram per stuk)
 • 2
  eetlepels
  crème fraîche

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel