Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de boontjes net niet helemaal gaar

  Kook de boontjes zo’n 3-4 minuten. Ze zijn dan nog niet helemaal gaar..

 2. Schroei de kip kort dicht en voeg aardappeltjes toe

  Bak de kip in een grote wokpan op middelhoog vuur. Schroei alleen dicht. Ook hierbij komt de garing aan de binnenkant later. Gooi de aardappeltjes bij de kip en laat deze ook vast warm worden.

 3. Bereid de MAGGI Kerriesaus en voeg toe aan kip en aardappels

  Bereid ondertussen in een andere pan de MAGGI Kerriesaus. Gebruik 250 ml water meer dan aangegeven staat. Doe de saus in de pan bij de kip en aardappel en voeg hier ook de paprika, doperwtjes en sperziebonen aan toe.

 4. Laat de curry nog 5 minuten sudderen

  Breng de curry tegen het kookpunt aan en laat dan op laag vuur nog 5 minuten door sudderen. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 2
  zakjes
 • 250
  gram
  doperwten
 • 200
  gram
  sperzieboon
  , ontdaan van de puntjes
 • 1
  rode paprika
  , in reepjes
 • 300
  gram
  kipfilet
  , in stukjes gesneden
 • 500
  gram
  krieltjes

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel