Linzencurry met naanbrood
Gemakkelijk
300 g
Rode Linzen
1 Zakje
1
Witte ui
2
Teentje knoflook
10 g
Rode Peper
400 g
Tomaten, in blokjes
1
Zoete Aardappel
400 ml
Kokosmelk
2 el
Yoghurt
2 tl
Garam masala
1 Bos
Koriander, grof gehakt
240 g
Naanbrood
2 el
Zonnebloemolie
.
Voedingswaarde
Energie
564.89 kcal
Eiwit
14.97 g
koolhydraten
66.25 g
vetten
31.2 g
Voedingswaarde
Instructie
Bak de ui, knoflook en gember aan en voeg de specerijen toe
Fruit de ui en knoflook in een soeppan met de olie. Voeg de rode peper toe en bak kort mee.
Voeg de linzen, kerriesaus, kokosmelk en water toe
Voeg de linzen toe aan de pan. Meng de kerriesaus, kokosmelk en water erdoor.
Voeg de tomaten en zoete aardappel toe aan de curry
Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe aan de curry toe. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg garam masala, koriander en yoghurt toe
Roer de garam masala, koriander en yoghurt door de curry.
Serveer het gerecht
Serveer de curry samen met het naanbrood. Strooi eventueel nog wat koriander over de curry.
Opmerkingen 0