Lentesoep met wortel en doperwtjes
41min
Gemakkelijk
2
Courgette
0.5
Bospeen
0.5 pakket
Doperwten
3
Bosuitjes, in ringetjes gesneden
1
Teentje knoflook
2 el
Platte peterselie
2 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
45.02 kcal
Eiwit
1.8 g
koolhydraten
4.77 g
vetten
2.19 g
Voedingswaarde
Instructie
41 Minuten
Bak de courgette
Verhit de olie in een soeppan en voeg de stukken courgette en de knoflook toe. Bak het geheel 4 minuten zacht, zonder het te laten bruinen. Voeg de basis voor soep en 1,5 liter water toe.
Pureer de ingrediënten
Breng de soep al roerende aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer het geheel met de staafmixer of in de blender tot een lichtgebonden, gladde soep.
Voeg de wortels en erwten toe
Roer de wortelblokjes met de erwten en bosui erdoor en warm de soep nog 10 minuten zachtjes door. Roer voor het opdienen de peterselie door de soep. Maak er met brood een complete maaltijd van. Eet smakelijk!
Opmerkingen 0