Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de groenten

  Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op zacht vuur gedurende 5 minuten.

 2. Bereid de saus

  Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de crème fraîche erdoor.

 3. Verdeel de ingrediënten in laagjes

  Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie, bedek deze met de lasagnevellen en verdeel de helft van de spinazie, ui en zalm erover. Schep er 4 eetlepels saus over. Bedek weer met lasagnevellen. Herhaal dit en bedek de bovenste laag lasagnevellen met saus en geraspte kaas

 4. Oven

  Bak de lasagne in de oven in 30 minuten gaar. Eet smakelijk.

  Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , in dunne ringen
 • 450
  gram
  diepvriesspinazie
  , ontdooid
 • 150
  gram
  gerookte zalm
  , in dunne plakken
 • 150
  gram
  voorgekookte lasagnevellen
 • 100
  ml
  crème fraîche
 • 4
  eetlepels
  olijfolie
 • 200
  gram
  geraspte kaas

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel