Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Knolselderijsoep met Hollandse garnalen

0
35min
Gemakkelijk
Heerlijk romige knolselderijsoep met Hollandse garnalen.

Ingrediënten

-
11 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 11 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1 
Uien, rauw
900 g
Knolselderij
125 ml
Slagroom
60 ml
Sherry
2 el
Platte peterselie
20 g
Boter

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
101.21 kcal
Eiwit
2.4 g
koolhydraten
10.61 g
vetten
5.27 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

35 Minuten
Bak de ui en de knolselderij
1 min
Verwarm de boter in een grote soeppan en bak hierin de ui 5 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de knolselderij toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Kook de soep
1 min
Bereid de soepbasis met water volgens de aanwijzingen op de pot. Doe de soep bij de groenten in de soeppan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep
1 min
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Roer de sherry en de room door de soep en verwarm de soep nog 3 minuten (niet meer laten koken).
Serveer de soep
1 min
Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi de soep met de peterselie en verdeel de garnalen erover. Serveer met brood voor een volwaardige maaltijd. Eet smakelijk.
Knolselderijsoep met Hollandse garnalen

Bak de ui en de knolselderij 4

Verwarm de boter in een grote soeppan en bak hierin de ui 5 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de knolselderij toe en bak deze nog 3 minuten mee.

Knolselderijsoep met Hollandse garnalen

Kook de soep 4

Bereid de soepbasis met water volgens de aanwijzingen op de pot. Doe de soep bij de groenten in de soeppan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

Knolselderijsoep met Hollandse garnalen

Pureer de soep 4

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Roer de sherry en de room door de soep en verwarm de soep nog 3 minuten (niet meer laten koken).

Knolselderijsoep met Hollandse garnalen

Serveer de soep 4

Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi de soep met de peterselie en verdeel de garnalen erover. Serveer met brood voor een volwaardige maaltijd. Eet smakelijk.

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam