Kipfilets met champignonsaus en rijst
31min
Gemakkelijk
1 Zakje
3
Sjalot
300 g
Kipfilet
225 g
Rijst
100 ml
Sherry
1 el
paprikapoeder
1 el
Peterselie
20 g
Boter
.
Voedingswaarde
Energie
535.22 kcal
Eiwit
34.52 g
koolhydraten
66.92 g
vetten
11.26 g
Voedingswaarde
Instructie
31 Minuten
Kook de rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bereid de kip
Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder en breng indien nodig verder op smaak. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets in niet meer dan 5 minuten per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (dit kan in een verwarmde oven).
Bak de champignons
Fruit de sjalotjes en champignons goudbruin in het achtergebleven vet. Blus het mengsel met de sherry en laat nog 1 minuut sudderen.
Bereid de saus
Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de champignons en sjalotjes door de saus.
Serveer het gerecht
Schenk de saus over de kip, garneer met de peterselie en serveer met de rijst. Maak er met een komkommersalade een volledige maaltijd van. Eet smakelijk.
Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon
Opmerkingen 0