Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kipfilets met champignonsaus en rijst

0
31min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1  Zakje
MAGGI Champignonsaus
3 
Sjalot
300  g
Kipfilet
225  g
Rijst
100  ml
Sherry
1  el
paprikapoeder
1  el
Peterselie
20  g
Boter

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
535.22 kcal
koolhydraten
66.92 g
Eiwit
34.52 g
vetten
11.26 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

31 Minuten
Kook de rijst
0 min
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bereid de kip
1 min
Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder en breng indien nodig verder op smaak. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets in niet meer dan 5 minuten per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (dit kan in een verwarmde oven).
Bak de champignons
0 min
Fruit de sjalotjes en champignons goudbruin in het achtergebleven vet. Blus het mengsel met de sherry en laat nog 1 minuut sudderen.
Bereid de saus
0 min
Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de champignons en sjalotjes door de saus.
Serveer het gerecht
0 min
Schenk de saus over de kip, garneer met de peterselie en serveer met de rijst. Maak er met een komkommersalade een volledige maaltijd van. Eet smakelijk. Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon
Kipfilets met champignonsaus en rijst

Kook de rijst 5

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kipfilets met champignonsaus en rijst

Bereid de kip 5

Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder en breng indien nodig verder op smaak. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets in niet meer dan 5 minuten per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (dit kan in een verwarmde oven).

Kipfilets met champignonsaus en rijst

Bak de champignons 5

Fruit de sjalotjes en champignons goudbruin in het achtergebleven vet. Blus het mengsel met de sherry en laat nog 1 minuut sudderen.

Kipfilets met champignonsaus en rijst

Bereid de saus 5

Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de champignons en sjalotjes door de saus.

Kipfilets met champignonsaus en rijst

Serveer het gerecht 5

Schenk de saus over de kip, garneer met de peterselie en serveer met de rijst. Maak er met een komkommersalade een volledige maaltijd van. Eet smakelijk. Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam