Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Pof de aardappelen

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en droog ze af (niet schillen). Prik de aardappelen rondom een paar keer in met een vork. Verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg de aardappelen in een ovenschaal en pof ze in 50 minuten.

 2. Bereid de kip met de kruidenmix voor braadstomen

  Bereid de kip met de kruidenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet in de oven.

 3. Kook de broccoli

  Kook de broccoli in 8 minuten gaar. Giet af en roer de olijven erdoor.

 4. Meng de bieslook en de zure room

  Roer de bieslook door de zure room.

 5. Serveer het gerecht

  Schep een eetlepel van dit mengsel in elke gepofte aardappel. Serveer met de kip, zwarte olijven en de broccoli. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 2
  stronken
  broccoli
  , in roosjes
 • 750
  gram
  kipdrumsticks
 • 5
  grote
  kruimige aardappelen
 • 125
  gram
  zwarte olijven
  , zonder pit
 • 125
  ml
  zure room
 • 2
  eetlepels
  bieslook
  , fijngehakt

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel