Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui. Bak de risotto zachtjes circa 1 minuut mee. Voeg de helft van het water toe en kook de risotto 10 minuten. Voeg de erwten en de andere helft van het water toe en kook de risotto nog 10 minuten.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de saus door de risotto en laat deze afgedekt 5 minuten staan.
Maak de champignons schoon. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur bruin en gaar.
Schep de risotto in diepe borden en verdeel de champignons erover. Serveer met een tomatensalade voor een volwaardige maaltijd.