Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

0
50min
Gemiddeld

Ingrediënten

-
4 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

2  Blokjes
MAGGI Kippenbouillon
150  g
Gember
600  g
Kippenbout
2  Stuks
Limoen
2  Stuks
Sereh
45  g
Rode Peper
1 
Witte ui
3  Stuks
Teentje knoflook
1  el
Kurkuma
4 
Kemirinootjes
300  g
Haricots Verts
2 
Aardappel
5 
Ei
3  Stuks
Lenteui
250  g
Rijst, wit, halfgraan, gekookt, niet verrijkt
200  g
Taugé
10  g
Gebakken Uitjes
10  g
Seroendeng
1  Hoofd
Spitskool
30  g
Kroepoek
1  el
Ketjap manis
4  el
Zonnebloemolie
1  Licht volle theelepel
Sambal

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
912.13 kcal
koolhydraten
66.71 g
Eiwit
56.74 g
vetten
47.54 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

50 Minuten
Bouillon
30 min
Schil en snij de gember in stukken. Doe de kip met 2 liter water, 2 blokjes MAGGI kippenbouillon, de djeroek poeroet, gember, gekneusde sereh, rode pepers (eventueel zout en peper) in een ruime pan. Breng tegen de kook aan en laat trekken. Pel de ui en knoflook. Snij de ui en kurkuma in stukken. Maal in een blender of vijzel de ui, knoflook en kurkuma en rasp de kemirinootjes. Fruit het mengsel een paar minuten in een scheutje olie. Voeg toe aan de bouillon. Laat ruim een half uur zachtjes koken tot de kip gaar is.
Garnituur soep
20 min
Snij en kook de haricots verts. Schil en snij de aardappels in stukken. Kook ze gaar. Kook 3 eieren. Maak een omelet van de twee overige eieren en snij deze in reepjes. Snij de lente-uien in ringetjes. Blancheer de spitskool. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten. Snij het vlees in kleine stukjes en bak de kip in een scheutje olie. Voeg eventueel nog een bouillonblokje toe aan de bouillon.
Serveren
5 min
Doe de gekookte aardappels, blokjes lontong, taugé, eitjes, lente-ui en haricots verts in kommen. Giet er bouillon met stukjes kip overheen. Strooi er naar smaak gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, sambal en kroepoek over.
Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

Bouillon 3

Schil en snij de gember in stukken. Doe de kip met 2 liter water, 2 blokjes MAGGI kippenbouillon, de djeroek poeroet, gember, gekneusde sereh, rode pepers (eventueel zout en peper) in een ruime pan. Breng tegen de kook aan en laat trekken. Pel de ui en knoflook. Snij de ui en kurkuma in stukken. Maal in een blender of vijzel de ui, knoflook en kurkuma en rasp de kemirinootjes. Fruit het mengsel een paar minuten in een scheutje olie. Voeg toe aan de bouillon. Laat ruim een half uur zachtjes koken tot de kip gaar is.

Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

Garnituur soep 3

Snij en kook de haricots verts. Schil en snij de aardappels in stukken. Kook ze gaar. Kook 3 eieren. Maak een omelet van de twee overige eieren en snij deze in reepjes. Snij de lente-uien in ringetjes. Blancheer de spitskool. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten. Snij het vlees in kleine stukjes en bak de kip in een scheutje olie. Voeg eventueel nog een bouillonblokje toe aan de bouillon.

Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

Serveren 3

Doe de gekookte aardappels, blokjes lontong, taugé, eitjes, lente-ui en haricots verts in kommen. Giet er bouillon met stukjes kip overheen. Strooi er naar smaak gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, sambal en kroepoek over.

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam