Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

(0)
45 min
Gemiddeld
In het programma “Een beetje van” delen gezinnen hun familierecept met ons! Ook Desiree en Tinne hebben hun favoriete recept gedeeld; een Indonesische Soto ajam met onder andere haricot verts, lontong, taugé en spitskool. Eet smakelijk!

Ingrediënten

4 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Kippenbouillon
150  g
Gember
100  g
Kipdijfilet
2  Stuks
Limoen
2  Stuks
Sereh
45  g
Rode Peper
100  g
Witte ui
3  Stuks
Teentje knoflook
1  el
Kurkuma
4 
Kemirinootjes
300  g
Haricots Verts
80  g
Aardappelen
5 
Ei
3  Stuks
Lenteui
250  g
Rijst, wit, halfgraan, gekookt, niet verrijkt
200  g
Taugé
10  g
Gebakken Uitjes
10  g
Seroendeng
300  g
Spitskool
30  g
Kroepoek
1  el
Ketjap manis
4  el
Zonnebloemolie
1  Licht volle theelepel
Sambal
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
59.2 g
Energie
580.6 kcal
vetten
29.2 g
Eiwit
23.2 g
Voedingswaarde

Instructie

45 Minuten
  • Bouillon

    30 min
    Schil en snij de gember in stukken. Doe de kip met 2 liter water, 2 blokjes MAGGI kippenbouillon, de djeroek poeroet, gember, gekneusde sereh, rode pepers (eventueel zout en peper) in een ruime pan. tegen de kook aan en laat trekken. Pel de ui en knoflook. Snij de ui en kurkuma in stukken. Maal in een blender of vijzel de ui, knoflook en kurkuma en rasp de kemirinootjes. Meng het mengsel een paar minuten in een scheutje olie. Voeg toe aan de bouillon. Laat ruim een half uur zachtjes koken tot de kip gaar is.
  • voorbereiden

    10 min
    kook 3 eieren en bak de overige 2 tot een omelet en snij die vervolgens in reepjes . Snij de lente ui in ringetjes. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees eraf en snij vervolgens in kleine stukjes. Voeg eventueel een extra blokje bouillon toe aan de bouillon voor een sterkere smaak.
  • Serveren

    5 min
    Doe de gekookte aardappels, blokjes lontong, taugé, eitjes, lente-ui en haricots verts in kommen. Giet er bouillon met stukjes kip overheen. Strooi er naar smaak gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, sambal en kroepoek over.
Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

Bouillon 3

Schil en snij de gember in stukken. Doe de kip met 2 liter water, 2 blokjes MAGGI kippenbouillon, de djeroek poeroet, gember, gekneusde sereh, rode pepers (eventueel zout en peper) in een ruime pan. tegen de kook aan en laat trekken. Pel de ui en knoflook. Snij de ui en kurkuma in stukken. Maal in een blender of vijzel de ui, knoflook en kurkuma en rasp de kemirinootjes. Meng het mengsel een paar minuten in een scheutje olie. Voeg toe aan de bouillon. Laat ruim een half uur zachtjes koken tot de kip gaar is.

Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

voorbereiden 3

kook 3 eieren en bak de overige 2 tot een omelet en snij die vervolgens in reepjes . Snij de lente ui in ringetjes. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees eraf en snij vervolgens in kleine stukjes. Voeg eventueel een extra blokje bouillon toe aan de bouillon voor een sterkere smaak.

Indonesische Soto ajam van Desiree en Tinne

Serveren 3

Doe de gekookte aardappels, blokjes lontong, taugé, eitjes, lente-ui en haricots verts in kommen. Giet er bouillon met stukjes kip overheen. Strooi er naar smaak gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, sambal en kroepoek over.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
1 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Noedels & Rijst
  • Portie Groenten/Fruit
  • Top gerecht
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies