Skip to main content

Bereidingswijze recept

  1. Bouillon

    Schil en snij de gember in stukken. Doe de kip met 2 liter water, 2 blokjes MAGGI kippenbouillon, de djeroek poeroet, gember, gekneusde sereh, rode pepers (eventueel zout en peper) in een ruime pan. Breng tegen de kook aan en laat trekken.
    Pel de ui en knoflook. Snij de ui en kurkuma in stukken. Maal in een blender of vijzel de ui, knoflook en kurkuma en rasp de kemirinootjes. Fruit het mengsel een paar minuten in een scheutje olie. Voeg toe aan de bouillon. Laat ruim een half uur zachtjes koken tot de kip gaar is.

  2. Garnituur soep

    Snij en kook de haricots verts. Schil en snij de aardappels in stukken. Kook ze gaar. Kook 3 eieren. Maak een omelet van de twee overige eieren en snij deze in reepjes. Snij de lente-uien in ringetjes. Blancheer de spitskool. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten. Snij het vlees in kleine stukjes en bak de kip in een scheutje olie. Voeg eventueel nog een bouillonblokje toe aan de bouillon.

  3. Serveren

    Doe de gekookte aardappels, blokjes lontong, taugé, eitjes, lente-ui en haricots verts in kommen. Giet er bouillon met stukjes kip overheen. Strooi er naar smaak gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, sambal en kroepoek over.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

  • 2
    blokjes
  • 1
    stuk
    gember
  • 2
    stukken
    kippenbout
  • 4
    blaadjes
    limoenblad
    (djeroek poeroet)
  • 2
    stengels
    sereh
  • 3
    stuks
    rode peper
  • zout
  • Peper
  • 1
    ui
  • 3
    teentjes
    knoflook
  • 1
    eetlepel
    kurkuma
  • 4
    kemirinootjes
    geraspt
  • zonnebloemolie
  • 300
    gram
    haricots verts
  • 2
    aardappelen
  • 5
    eieren
  • 3
    stuks
    lente-ui
  • 250
    gram
    lontong
    (gekookt en afgekoeld)
  • 200
    gram
    taugé
  • 10
    gram
    gebakken uitjes
  • 10
    gram
    seroendeng
  • 1
    scheutje
    ketjap
  • 1
    spitskool
  • sambal
    naar smaak
  • 30
    gram
    kroepoek

Variatietips

  1. Jouw variatietip
  2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
  1. Maaltijdideeën
  2. Plannen
  3. Boodschappentips
  4. Kooktips
  5. Eten aan tafel
  6. Opruimen aan tafel