Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Hete Bliksem

Hete Bliksem

(0)
35 min
Gemakkelijk
Een heerlijk MAGGI recept voor de traditionele Hollandse pot hete bliksem. Malse filetlapjes, aardappelpuree en appels, genieten!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
450  g
Aardappelpuree, kant-en-klaar
1  Zakje
MAGGI Jus Rundvlees
600  g
Witte ui
300  g
Varkensfiletlapje
300  g
Peren
1 
Appel
20  g
Boter
20  g
Hazelnoten
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
67.2 g
Energie
534.7 kcal
vetten
17.7 g
Eiwit
29.8 g
Voedingswaarde

Instructie

35 Minuten
  • Bak de uien, appel en peer

    12 min
    Bak de uien in 8 minuten gaar en leg het apart. Bak daarna de appel en peer totdat het zacht is, ongeveer 4 minuten.
  • Bak de filetlapjes

    1 min
    Doe wat olie of boter in de pan en bak de filetlapjes gaar, doe er eventueel wat zout en peper op.
  • Bereid de puree

    12 min
    Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 900ml water.
  • Maak het af

    10 min
    Doe de appel en peer compote bij de puree, en voeg eventueel wat water toe als de puree te dik is. Voeg de uien toe. Doe er de filetlapjes bij en maak af met wat MAGGI Jus rundvlees. Extra lekker; voeg er wat fijngehakte hazelnoten aan toe!
Hete Bliksem

Bak de uien, appel en peer 4

Bak de uien in 8 minuten gaar en leg het apart. Bak daarna de appel en peer totdat het zacht is, ongeveer 4 minuten.

Hete Bliksem

Bak de filetlapjes 4

Doe wat olie of boter in de pan en bak de filetlapjes gaar, doe er eventueel wat zout en peper op.

Hete Bliksem

Bereid de puree 4

Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 900ml water.

Hete Bliksem

Maak het af 4

Doe de appel en peer compote bij de puree, en voeg eventueel wat water toe als de puree te dik is. Voeg de uien toe. Doe er de filetlapjes bij en maak af met wat MAGGI Jus rundvlees. Extra lekker; voeg er wat fijngehakte hazelnoten aan toe!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
9 + 5 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Aardappelen
  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Doordeweeks
  • Eiwitrijk
  • Familiemaaltijden
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Nationaal
  • Portie Groenten/Fruit
  • Pot koken
  • Regenseizoen
  • Rundvlees
  • Snel en makkelijk
  • Stamppot
  • Top gerecht
  • Vlees
  • Vrienden
  • Weekenden
  • Winter
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies