Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Gebakken scholfilet met MAGGI citroen-peper Hollandaise saus

Gebakken scholfilet met MAGGI citroen-peper Hollandaise saus

(0)
30min
Gemiddeld

Ingrediënten

2

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Witte asperges
250  g
Krieltjes
3  Takjes
Peterselie, vers
250  g
Witvisfilet
125  g
Cherrytomaten
1  tl
Zout, tafel
1  tl
Specerijen, peper, zwart
1  el
Olijfolie
1  Zak
MAGGI Saus voor Asperges
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
505.75 kcal
Eiwit
34.79 g
koolhydraten
46.38 g
vetten
20.3 g
Voedingswaarde

Instructie

30 Minuten
  • Kook de asperges en de krieltjes

    15 min
    Schil de asperges rond om vanaf de kop en snij 2 cm van de onderzijde af. Zet ze op met koud water, zout, een schepje suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook ze in 12 min. Net gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Halveer de krieltjes en kook ze met zout in ca. 15 min. gaar.
  • Bereid de scholfilet en tomaatjes

    8 min
    Verwarm de oven voor op 180℃. Dep de filets goed droog en bestrooi ze met zout en peper.Bak de filets kort aan beide zijden in iets olie met een klontje boter bruin. Schep ze in en ovenschaal en verdeel de tomaatjes erover. Laat de vis in ca. 8 min. in de oven gaar worden
  • Verwarm de saus

    3 min
    Verwarm de Hollandaise saus volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Serveer het gerecht

    1 min
    Hak de peterselie grof. Verdeel de asperges, vis, tomaatjes en krieltjes op de borden. Schep de saus erover en bestrooi met peterselie.
Gebakken scholfilet met MAGGI citroen-peper Hollandaise saus

Kook de asperges en de krieltjes 4

Schil de asperges rond om vanaf de kop en snij 2 cm van de onderzijde af. Zet ze op met koud water, zout, een schepje suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook ze in 12 min. Net gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Halveer de krieltjes en kook ze met zout in ca. 15 min. gaar.

Gebakken scholfilet met MAGGI citroen-peper Hollandaise saus

Bereid de scholfilet en tomaatjes 4

Verwarm de oven voor op 180℃. Dep de filets goed droog en bestrooi ze met zout en peper.Bak de filets kort aan beide zijden in iets olie met een klontje boter bruin. Schep ze in en ovenschaal en verdeel de tomaatjes erover. Laat de vis in ca. 8 min. in de oven gaar worden

Gebakken scholfilet met MAGGI citroen-peper Hollandaise saus

Verwarm de saus 4

Verwarm de Hollandaise saus volgens aanwijzing op de verpakking.

Gebakken scholfilet met MAGGI citroen-peper Hollandaise saus

Serveer het gerecht 4

Hak de peterselie grof. Verdeel de asperges, vis, tomaatjes en krieltjes op de borden. Schep de saus erover en bestrooi met peterselie.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
Meer laden

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Europees
  • Hoofdgerecht
  • Vis

Probeer ook

  • Witlofschotel met gehakt

    Witlofschotel met gehakt

    65 min Gemakkelijk
  • Zacht gegaarde kipfilet met worteltjes en boontjes

    Zacht gegaarde kipfilet met worteltjes en boontjes

    31 min Gemakkelijk
  • Spaghetti met witte asperges en kipgehaktballetjes

    Spaghetti met witte asperges en kipgehaktballetjes

    31 min Gemakkelijk
  • Hamlapjes met sperziebonen en gekookte aardappelen

    Hamlapjes met sperziebonen en gekookte aardappelen

    55 min Gemakkelijk

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies