Gado gado met kikkererwten
15min
Gemakkelijk
1
Witte ui
1
Teentje knoflook
300 g
Sperziebonen
1
Rode paprika
200 g
Kikkererwten
4
Ei
300 g
Basmatirijst
50 ml
Kookroom
50 g
Seroendeng
2 el
Zonnebloemolie
.
Voedingswaarde
Energie
623.84 kcal
koolhydraten
83.83 g
Eiwit
25.26 g
vetten
21.54 g
Voedingswaarde
Instructie
15 Minuten
Kook de sperziebonen en eieren
Halveer de de sperziebonen en kook in circa 8 min. beetgaar in een pan met weinig water. Giet de bonen af. Kook de eieren 7 minuten. Giet af en laat ze schrikken met koud water.
Kook de rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de ingrediënten
Fruit de ui en knoflook in de olie en bak de gesneden paprika zacht.
Voeg het water, de kookroom en de kruidenmix toe
Zet het vuur laag en voeg 350 ml water, de kookroom en de inhoud van het zakje mix toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de sperziebonen en kikkererwten toe
Voeg de sperziebonen en kikkererwten toe en laat het geheel nog 2 min. zachtjes doorwarmen.
Serveer het gerecht
Serveer een gekookte eitje en de rijst bij de gado gado en strooi wat seroendeng over het gerecht.
Opmerkingen 0