Franse uiensoep
20min
Gemakkelijk
1 Pot
10
Witte ui
4 Plakken
Brood, tarwe
200 g
Witte wijn
50 g
Geraspte kaas
2 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
113.77 kcal
Eiwit
3.69 g
koolhydraten
13.37 g
vetten
3.93 g
Voedingswaarde
Instructie
20 Minuten
Bak de ui en voeg de wijn toe
1 min
Verwarm de ovengrill voor. Bak, in een soeppan, de ui in olijfolie goudbruin. Blus de pan af met de witte wijn en laat op hoog vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is.
Rooster het stokbrood
1 min
Schenk de soep en met 1,5 liter water erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Rooster het stokbrood onder de grill. Schenk de soep in soepkommen, leg hier een stokbroodje op en bedek de stokbroodjes met de kaas. Zet de kommen onder de grill tot de kaas is gesmolten.
Serveer het gerecht
1 min
Serveer het gerecht. Maak er met wat extra stokbrood een complete maaltijd van. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0