Een hartig broccolitaart recept met zongedroogde tomaten en brie, klinkt heerlijk toch? Deze taart brengt niet alleen een explosie van smaken teweeg, maar zorgt ook voor een kleurrijk bord op tafel. Wist je dat zongedroogde tomaten vroeger in Italië op daken werden gelegd om te drogen in de zon? Maak je klaar om te genieten van dit verrukkelijke recept dat zowel je smaakpapillen als je gasten zal verbluffen! Eet smakelijk!
En nog een handige tip voor je: voeg een snufje geraspte citroenschil toe aan de vulling voor een frisse twist.
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 °c.
Was de broccoli onder koud water en snijd hem in kleine stronkjes. Verwijder voorzichtig de roosjes en gebruik de harde, vezelige delen van de stronk niet.
Vet een lage taartvorm in met boter en bekleed deze daarna met plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat je het bladerdeeg goed aandrukt en de hele vorm bedekt, zodat er geen lege plekken meer zijn.
Kook de broccoli ongeveer 4 minuten, tot deze beetgaar is. Je kunt dit controleren door met een vork in de broccoli te prikken; de broccoli moet zacht zijn maar nog steeds een beetje stevig. Giet de broccoli daarna af.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en haal de pan van het vuur. Roer vervolgens de eieren door de saus. Schep de broccoli en tomaatjes door het mengsel en zorg dat alles goed gemengd is. Giet dit mengsel in de taartvorm en verdeel de brie erover.
Plaats de broccolitaart met brie in de voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is. De geur van de verse broccoli en de smeltende brie zal zich door je keuken verspreiden. Haal de taart uit de oven en bewonder het resultaat: een perfect gebakken, hartige brocollitaart met een romige vulling. Eet smakelijk!
De hartige taart kan drie tot vier dagen in de koelkast worden bewaard. Je kunt de taart ook invriezen, dan blijft hij tot twee maanden goed. Om hem weer op te warmen plaats je de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 tot 15 minuten. Zo geniet je nogmaals én ben je ook lekker duurzaam bezig.
Ben je geïnspireerd en wil je meer lekkere hartige taarten maken?
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden