Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Was de broccoli. Snij de stronk eraf, schil hem, en snijd hem in stukken. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Pel de ui en snijd hem in stukjes.
Fruit de ui en de broccoli 5 minuten, totdat de ui goudgeel en glazig is.
Voeg het water en de twee MAGGI bouillonblokjes toe. Breng het vervolgens aan de kook. Laat het geheel rustig koken, totdat de broccoli gaar is. Haal ondertussen de muntblaadjes van de steeltjes en leg een paar mooie blaadjes opzij voor de garnering.
Doe de helft in een blender en voeg een handje munt toe. Mix dit fijn tot een mooie gladde soep. Mix ook de andere helft, en doe het geheel terug in de pan. Heb je een staafmixer? Dan kun je die ook prima gebruiken. Proef de soep, en voeg eventueel extra munt toe. Vergeet dan niet het nog een keer te pureren.
Schep de soep in soepkommen, garneer met wat muntblaadjes en kruimel er geitenkaas overheen. Strooi er eventueel nog wat geroosterde pijnboom- of zonnebloempitten over. Serveer deze heerlijke soep met geroosterd brood. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
Sikko Hulzenga