Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met het snijden van de groente

  Was de broccoli. Snij de stronk eraf, schil hem, en snijd hem in stukken. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Pel de ui en snijd hem in stukjes.

 2. Fruit de groente

  Fruit de ui en de broccoli 5 minuten, totdat de ui goudgeel en glazig is.

 3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe

  Voeg het water en de twee MAGGI bouillonblokjes toe. Breng het vervolgens aan de kook. Laat het geheel rustig koken, totdat de broccoli gaar is. Haal ondertussen de muntblaadjes van de steeltjes en leg een paar mooie blaadjes opzij voor de garnering.

 4. Mix de soep en de munt in een blender

  Doe de helft in een blender en voeg een handje munt toe. Mix dit fijn tot een mooie gladde soep. Mix ook de andere helft, en doe het geheel terug in de pan. Heb je een staafmixer? Dan kun je die ook prima gebruiken. Proef de soep, en voeg eventueel extra munt toe. Vergeet dan niet het nog een keer te pureren.

 5. Serveer de broccolisoep met munt

  Schep de soep in soepkommen, garneer met wat muntblaadjes en kruimel er geitenkaas overheen. Strooi er eventueel nog wat geroosterde pijnboom- of zonnebloempitten over. Serveer deze heerlijke soep met geroosterd brood. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel