Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt
100min
Gemakkelijk
Met dit basisrecept van MAGGI zet je in een handomdraai een overheerlijke MAGGI ovenschotel preikerrie met gehakt en aardappel op tafel. Ideaal voor dagen wanneer je niet veel tijd hebt om te koken, maar wel trek hebt in een lekker gerecht met boordevol groente.
.
Voedingswaarde
Energie
576.41 kcal
koolhydraten
54.33 g
Eiwit
36.01 g
vetten
25.37 g
Voedingswaarde
Instructie
100 Minuten
Verwarm de oven
Zet de oven op 200°C en verwarm voor. Wanneer je een hete lucht oven hebt, verwarm deze dan voor op 180°C. Kook in de tussentijd de rauwe aardappelschijfjes ca. 5 minuten voor en vet alvast een ovenschaal in.
Bak de ingrediënten
erhit een braad- of hapjespan en bak het gehakt rul op middelhoog vuur. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in reepjes en bak deze even kort met het gehakt mee totdat het gehakt gaar is.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
Leg de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Hier bovenop leg je het mengsel van gehakt en prei. Nu is de ovenschotel goed gevuld.
Voeg de ovenmix toe en bak de ovenschotel in de oven
Meng de inhoud van het zakje ovenmix met 250 ml koud water en 125 ml kookroom. Roer het goed door. Voeg hierna het ei aan het mengsel toe. Schenk tenslotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel intussen de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tot slot de overgebleven oven mix gelijkmatig over de ovenschotel. Laat de ovenschotel circa 45 minuten in de oven gaar en goudbruin worden.
Haal de MAGGI Ovenschotel voorzichtig uit de oven en serveer. Je hebt nu een heerlijk prei-gerecht op tafel staan. Eet smakelijk!
Opmerkingen 1