Asperges met kruidige zalm en spinazie in bladerdeeg
100min
Gemakkelijk
1 Zakje
400 g
Spinazie
500 g
Witte asperges
4
Zalmfilet
25 g
Boter
2 el
Olijfolie
4 Plakken
Bladerdeeg
.
Voedingswaarde
Energie
761.04 kcal
Eiwit
74.64 g
koolhydraten
30.03 g
vetten
37.6 g
Voedingswaarde
Instructie
100 Minuten
Kook de asperges
Kook de asperges in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereid het bladerdeeg en zalm
Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de eidooier en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en bruin in het midden van de oven.
Bak de zalm volgens de aanwijzingen op de Maggi 'Mals en kruidig' verpakking in twee koekenpannen.
Oven
Prik de plakjes bladerdeeg in met een vork en bestrijk ze met de eidooier. Leg de stukken zalm en de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak het geheel 15 minuten in de oven.
Bereid de saus en spinazie
Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak de spinazie.
Serveer het gerecht
Halveer de gebakken bladerdeegplakjes overlangs en leg de bodems op de borden.
Verdeel de asperges en spinazie erop en leg de zalm erbij. Schep de saus erbij.
Opmerkingen 0