Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de asperges

  Schil de asperges als dat nog nodig is. Kook de asperges in 10 minuten gaar en laat ze daarna nog 5 minuten in het warme kookvocht liggen.

 2. Bak twee omeletten

  Klop de eieren, melk en peper door elkaar en bak er twee omeletten van.

 3. Kook de aardappelen

  Kook in de tussentijd de aardappelen in 15 minuten gaar. Snijd ze daarna in grove partjes en bak nog even in een koekenpan met olijfolie. Snijd de prei in ringen, was de ringen goed en bak die 3 minuutjes mee met de gebakken aardappeltjes.

 4. Bereid de saus

  Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 5. Maak de aspergerolletjes

  Leg twee plakken parmaham op een omelet, leg er de helft van de asperges op en giet er wat saus over. Vouw de omelet dicht en snijd 'm voorzichtig doormidden.

 6. Serveer het gerecht

  Serveer met gebakken aardappelen met prei en eventueel nog wat extra saus over het rolletje. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  witte asperge
  , geschild
 • 1
  prei
 • 4
  plakken
  parmaham
 • 3
  eieren
 • 4
  aardappelen
 • 100
  ml
  melk

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel