Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asperge recept met kip en een stamppot van zoete aardappel

4
30min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

300  g
Witte asperges
300  g
Zoete Aardappel
2 
Ei
150  g
Gerookte Kipfilet

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
404.23 kcal
Eiwit
24.49 g
koolhydraten
58.34 g
vetten
8.12 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

30 Minuten
Start met het bereiden van de asperges
1 min
Volg voor een goede bereiding van de witte asperges de volledige algemene bereidingswijze. Vergeet niet voor het koken eerst circa 2 cm van de uiteindes af te snijden. Zorg er ook voor dat de asperges goed rondom geschild zijn.
Kook de zoete aardappelen en de eieren
1 min
Leg de grove stukken zoete aardappel in een pan met een klein laagje water. Doe ook de eieren erbij. Kook de zoete aardappelen en de eieren met de deksel op de pan. Haal de eieren na ongeveer 6 minuten uit de pan en spoel ze even koud. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 20 minuten verder gaar. Test daarna even of je ze goed kan doorprikken en giet ze af.
Creëer een lekkere stamppot
1 min
Maak eerst in een paar minuten een goede aardappelpuree. Volg hiervoor de makkelijke bereidingswijze op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot. Doe vervolgens de gekookte zoete aardappelen op de aangemaakte aardappelpuree en stamp het geheel door elkaar. Houd de stamppot wel een beetje grof.
Verwarm de romige aspergesaus
1 min
Bereid de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges volgens de eenvoudige aanwijzingen op de verpakking. De aspergesaus hoeft alleen verwarmd te worden en is in een paar minuten klaar!
Maak het gerecht compleet met gerookte kip en ei
1 min
Snijd eerst de gerookte kip in mooie plakjes als dit nog niet gedaan is. Pel daarna de eieren. Verdeel vervolgens de stamppot van zoete aardappel over de borden. Leg per bord een aantal witte asperges, plakjes gerookte kip en een ei erbij. Giet tot slot de aspergesaus van MAGGI over de asperges en de gerookte kip. Serveer het hoofdgerecht uit en verras iedereen aan tafel. Er zal ongetwijfeld gevraagd worden waar je dit lekkere asperge recept vandaan hebt. Eet smakelijk!
Asperge recept met kip en een stamppot van zoete aardappel

Start met het bereiden van de asperges 5

Volg voor een goede bereiding van de witte asperges de volledige algemene bereidingswijze. Vergeet niet voor het koken eerst circa 2 cm van de uiteindes af te snijden. Zorg er ook voor dat de asperges goed rondom geschild zijn.

Asperge recept met kip en een stamppot van zoete aardappel

Kook de zoete aardappelen en de eieren 5

Leg de grove stukken zoete aardappel in een pan met een klein laagje water. Doe ook de eieren erbij. Kook de zoete aardappelen en de eieren met de deksel op de pan. Haal de eieren na ongeveer 6 minuten uit de pan en spoel ze even koud. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 20 minuten verder gaar. Test daarna even of je ze goed kan doorprikken en giet ze af.

Asperge recept met kip en een stamppot van zoete aardappel

Creëer een lekkere stamppot 5

Maak eerst in een paar minuten een goede aardappelpuree. Volg hiervoor de makkelijke bereidingswijze op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot. Doe vervolgens de gekookte zoete aardappelen op de aangemaakte aardappelpuree en stamp het geheel door elkaar. Houd de stamppot wel een beetje grof.

Asperge recept met kip en een stamppot van zoete aardappel

Verwarm de romige aspergesaus 5

Bereid de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges volgens de eenvoudige aanwijzingen op de verpakking. De aspergesaus hoeft alleen verwarmd te worden en is in een paar minuten klaar!

Asperge recept met kip en een stamppot van zoete aardappel

Maak het gerecht compleet met gerookte kip en ei 5

Snijd eerst de gerookte kip in mooie plakjes als dit nog niet gedaan is. Pel daarna de eieren. Verdeel vervolgens de stamppot van zoete aardappel over de borden. Leg per bord een aantal witte asperges, plakjes gerookte kip en een ei erbij. Giet tot slot de aspergesaus van MAGGI over de asperges en de gerookte kip. Serveer het hoofdgerecht uit en verras iedereen aan tafel. Er zal ongetwijfeld gevraagd worden waar je dit lekkere asperge recept vandaan hebt. Eet smakelijk!

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam