Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid eerst de witte asperges

  Volg de volledige algemene bereidingswijze voor asperges op de Maggi website. Haal voor het koken 2 cm van de uiteindes af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn.

 2. Kook de sushirijst en zet de ingrediënten klaar

  Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de sushirijst daarna afkoelen. Zet vervolgens alle ingrediënten overzichtelijk klaar op het aanrecht of op tafel. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om aan de slag te gaan.

 3. Laat je inspireren en creëer diverse soorten sushi

  Voor Japanners is de presentatie van sushi net zo belangrijk als de smaak. Gebruik alle ingrediënten en doe inspiratie op voor diverse soorten sushi. Je kan ze zo creatief maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan sushi in de vorm van opgerolde sushirijst met aan de buitenkant nori (zeewier) en binnenin witte asperges of gerookte zalm. Of maak met een nori vel een soort puntzakje met sushirijst, een stukje gerookte zalm en asperges. Probeer bijvoorbeeld ook opgerolde nori met een beetje rijst en een asperge. Doe verder aan de buitenkant van de nori alleen sushirijst en voorzie de rijst met lekkere geroosterde sesamzaadjes.

 4. Algemene bereiding sushi

  Leg een nori vel op een rolplankje van bamboe. Bedek de nori met een dunne laag sushirijst. Laat een randje aan de onderkant vrij. Leg daarna een stuk van de gerookte zalm in het midden. Doe er ook 1 á 2 witte asperges bovenop. Rol het geheel daarna voorzichtig om. Druk de ingrediënten stevig aan zodat de sushi zich volledig sluit. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het rollen wordt! Snijd de rol daarna in mooie gelijkwaardige stukken.

 5. Maak de aspergesaus voor bij de sushi

  Volg de makkelijke stappen op het zakje MAGGI Saus voor Asperges en bereid binnen een paar minuten een heerlijke aspergesaus. Doe daarnaast de gesneden komkommer alvast in een mooie diepe kom.

 6. Serveer de sushi met zalm en asperges op Japanse wijze

  Leg alle gemaakte sushi op een mooi groot bord of op een leuke serveerplank. Serveer de aspergesaus en de komkommer er los bij. Doe dit samen met leuke chopsticks (eetstokjes) en aparte bordjes om van te eten. Om de Japanse traditie in ere te houden spreekt iedereen voor of na de maaltijd ook een bedankje uit door ‘gochisosama deshita’ te zeggen. En dat is zeker terecht met zo’n mooi en heerlijk gerecht!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 300
  gram witte asperges
 • 500
  gram sushirijst
 • 250
  gram gerookte zalm
 • 1
  Komkommer (in partjes)
 • 1
  zakje zeewier vellen (nori)
 • 25
  gram boter
 • 1 á 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel