Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Noedelburger

Noedelburger

(0)
54 min
Gemakkelijk
Zin in een burger, maar dan anders? Maak dan eens deze noedelbrurger! Een lekker knapperig "broodje" met salade en een sappige burger en piccallily, genieten maar!

Ingrediënten

4 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
185  g
MAGGI Noedels Ketjap Knoflook 185 Gram Zak
200  g
Tomaten
400  g
Sla
200  g
Rode ui
1 
Ei
1 
Eiwit
2  el
Piccalilly
1  el
Olijfolie
2  el
Mayonaise
2  el
Ketchup
500  g
Gehakt
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
43.2 g
Energie
623.7 kcal
vetten
35.9 g
Eiwit
32.6 g
Voedingswaarde

Instructie

54 Minuten
  • Zet de oven aan

    3 min
    Verwarm de oven voor op 160 ̊C.
  • Kook de noedels

    5 min
    Breng een pan met water aan de kook en haal de noedels uit de verpakking. Kook de noedels in kokend water voor 2 ½ minuut. Giet het vervolgens af en laat het even afkoelen.
  • Maak de burgers

    10 min
    De hamburger ga je kruiden met de Ketjap kruidenmix van de noedels. Haal het zakje uit de verpakking en meng hiervan 20 gram met het gehakt en het ei. Zet het zakje met de rest van de kruidenmix even opzij. Kneed het mengsel goed door en vorm 4 burgers.
  • Maak de noedelburgers

    10 min
    Nu gaan we de hamburgers kruiden. Gebruik hiervoor het zakje Ketjap kruidenmix van de noedels. Haal het zakje uit de verpakking en meng hiervan 20 gram met het gehakt en het ei. Zet het zakje met de rest van de kruidenmix even opzij. Kneed het mengsel goed door en vorm 4 burgers.
  • Maak de noedelbroodjes

    7 min
    Splits het andere ei en neem hiervan alleen het eiwit. Het eiwit kun je met de resterende kruidenmix door de gekookte noedels mengen. Vervolgens bekleed je de bakjes/schaaltjes met vershoudfolie. Je kunt hiervoor het beste platte bakjes nemen met een rechtopstaande rand, zodat je ook een mooie platte, ronde burger krijgt. Het is aan te raden om een niet te hoog bakje te nemen, zodat je straks de noedels weer gemakkelijk in zijn geheel uit de bakjes krijgt. Vul nu de bodem van elk bakje met ongeveer 40 gram noedels. Vouw het folie dicht en plaats de bakjes één voor één 30 seconden in de magnetron. Laat ze daarna even afkoelen in koelkast. (Het eigeel dat je over hebt kun je eventueel in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast om later een omelet van te maken)
  • Maak de saus

    3 min
    Pak een kommetje voor de saus en meng hierin de mayonaise, ketchup en piccalilly.
  • Bak de hamburgers

    5 min
    Verwarm een koekenpan met wat olie of boter en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven. Je kunt ze hierin zetten tot je klaar bent met de noedels, zodat de hamburgers warm blijven.
  • Bak de noedelbroodjes

    6 min
    Haal de noedels uit de koelkast en knip het plastic er voorzichtig af. Pak vervolgens een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin, met een paar druppels olie, de noedels aan beide kanten licht knapperig.
  • Maak de noedelburger

    5 min
    Tot slot snijd je de ui in dunne ringetjes en de tomaat in plakjes. Maak nu je burger compleet door de sla, burger, ui, tomaat en saus over de noedelbroodjes te verdelen. En voilà! Je hebt een heerlijk alternatief hamburger recept op tafel. Eet smakelijk!
Noedelburger

Zet de oven aan 9

Verwarm de oven voor op 160 ̊C.

Noedelburger

Kook de noedels 9

Breng een pan met water aan de kook en haal de noedels uit de verpakking. Kook de noedels in kokend water voor 2 ½ minuut. Giet het vervolgens af en laat het even afkoelen.

Noedelburger

Maak de burgers 9

De hamburger ga je kruiden met de Ketjap kruidenmix van de noedels. Haal het zakje uit de verpakking en meng hiervan 20 gram met het gehakt en het ei. Zet het zakje met de rest van de kruidenmix even opzij. Kneed het mengsel goed door en vorm 4 burgers.

Noedelburger

Maak de noedelburgers 9

Nu gaan we de hamburgers kruiden. Gebruik hiervoor het zakje Ketjap kruidenmix van de noedels. Haal het zakje uit de verpakking en meng hiervan 20 gram met het gehakt en het ei. Zet het zakje met de rest van de kruidenmix even opzij. Kneed het mengsel goed door en vorm 4 burgers.

Noedelburger

Maak de noedelbroodjes 9

Splits het andere ei en neem hiervan alleen het eiwit. Het eiwit kun je met de resterende kruidenmix door de gekookte noedels mengen. Vervolgens bekleed je de bakjes/schaaltjes met vershoudfolie. Je kunt hiervoor het beste platte bakjes nemen met een rechtopstaande rand, zodat je ook een mooie platte, ronde burger krijgt. Het is aan te raden om een niet te hoog bakje te nemen, zodat je straks de noedels weer gemakkelijk in zijn geheel uit de bakjes krijgt. Vul nu de bodem van elk bakje met ongeveer 40 gram noedels. Vouw het folie dicht en plaats de bakjes één voor één 30 seconden in de magnetron. Laat ze daarna even afkoelen in koelkast. (Het eigeel dat je over hebt kun je eventueel in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast om later een omelet van te maken)

Noedelburger

Maak de saus 9

Pak een kommetje voor de saus en meng hierin de mayonaise, ketchup en piccalilly.

Noedelburger

Bak de hamburgers 9

Verwarm een koekenpan met wat olie of boter en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven. Je kunt ze hierin zetten tot je klaar bent met de noedels, zodat de hamburgers warm blijven.

Noedelburger

Bak de noedelbroodjes 9

Haal de noedels uit de koelkast en knip het plastic er voorzichtig af. Pak vervolgens een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin, met een paar druppels olie, de noedels aan beide kanten licht knapperig.

Noedelburger

Maak de noedelburger 9

Tot slot snijd je de ui in dunne ringetjes en de tomaat in plakjes. Maak nu je burger compleet door de sla, burger, ui, tomaat en saus over de noedelbroodjes te verdelen. En voilà! Je hebt een heerlijk alternatief hamburger recept op tafel. Eet smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
5 + 6 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Doordeweeks
  • Eiwitrijk
  • Familiemaaltijden
  • Groenten
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Koken met kinderen
  • Laag in suiker
  • Lente
  • Lunch
  • Lunchbox voor volwassenen
  • Noedels & Rijst
  • Noedels gerechten
  • Pasta / noedels
  • Portie Groenten/Fruit
  • Rundvlees
  • Snel en makkelijk
  • Top gerecht
  • Uit de pan
  • Verjaardag
  • Vlees
  • Vrienden
  • Weekenden
  • Weinig zout
  • Wereldgerecht
  • Winter
  • Zomer
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies