Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Paddenstoelen risotto met champignon

Paddenstoelen risotto met champignon

(0)
30 min
Gemiddeld

Ingrediënten

4

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Stuk
Sjalot
3  el
Milde olijfolie
650  g
Kastanjechampignons
280  g
Risottorijst
75  ml
Witte Wijn
1  l
Kokend water
1  Blokje
MAGGI champignonbouillon
100  g
Mascarpone
0.5  tl
Geraspte nootmuskaat
1  tl
Citroenrasp
0.25  tl
Rode chilivlokken
75  g
Geraspte Parmezaanse kaas
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
65.9 g
Energie
534.3 kcal
vetten
20.7 g
Eiwit
17.7 g
Voedingswaarde

Instructie

30 Minuten
  • Sjalot snijden en bakken

    2 min
    Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de sjalot op matig vuur 2 minuten.
  • Champignons en risottorijst toevoegen

    6 min
    Snijd (ondertussen) de champignons in plakjes en bak ze 4-5 minuten, al omscheppend mee. Voeg er de risottorijst aan toe en bak, al roerend, op middelhoog vuur zo’n 3-4 minuten tot de rijstkorrel glazig is.
  • Afblussen met witte wijn

    7 min
    Blus af met de witte wijn, roer even door en laat de wijn verdampen.
  • Bouillon voorbereiden en toevoegen

    5 min
    Los de champignonbouillon blokje op in 1 liter kokend water. Schenk steeds wat van de bouillon bij de risotto, roer en wacht tot deze volledig is opgenomen. Ga door tot de rijst (beet)gaar is.
  • Mascarpone en specerijen mengen

    6 min
    Roer de mascarpone, nootmuskaat en de citroenrasp door de risotto en breng op smaak met een snuf zout, chilivlokken en de helft van de kaas.
  • Serveren en garneer de risotto

    4 min
    Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe (voorverwarmde) borden en garneer met de rest van de kaas.
Paddenstoelen risotto met champignon

Sjalot snijden en bakken 6

Sjalot snijden en bakken

Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de sjalot op matig vuur 2 minuten.

Paddenstoelen risotto met champignon

Champignons en risottorijst toevoegen 6

Champignons en risottorijst toevoegen Champignons en risottorijst toevoegen Champignons en risottorijst toevoegen Champignons en risottorijst toevoegen

Snijd (ondertussen) de champignons in plakjes en bak ze 4-5 minuten, al omscheppend mee. Voeg er de risottorijst aan toe en bak, al roerend, op middelhoog vuur zo’n 3-4 minuten tot de rijstkorrel glazig is.

Paddenstoelen risotto met champignon

Afblussen met witte wijn 6

Afblussen met witte wijn Afblussen met witte wijn Afblussen met witte wijn Afblussen met witte wijn

Blus af met de witte wijn, roer even door en laat de wijn verdampen.

Paddenstoelen risotto met champignon

Bouillon voorbereiden en toevoegen 6

Bouillon voorbereiden en toevoegen Bouillon voorbereiden en toevoegen Bouillon voorbereiden en toevoegen

Los de champignonbouillon blokje op in 1 liter kokend water. Schenk steeds wat van de bouillon bij de risotto, roer en wacht tot deze volledig is opgenomen. Ga door tot de rijst (beet)gaar is.

Paddenstoelen risotto met champignon

Mascarpone en specerijen mengen 6

Mascarpone en specerijen mengen Mascarpone en specerijen mengen Mascarpone en specerijen mengen

Roer de mascarpone, nootmuskaat en de citroenrasp door de risotto en breng op smaak met een snuf zout, chilivlokken en de helft van de kaas.

Paddenstoelen risotto met champignon

Serveren en garneer de risotto 6

Serveren en garneer de risotto Serveren en garneer de risotto Serveren en garneer de risotto

Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe (voorverwarmde) borden en garneer met de rest van de kaas.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
3 + 15 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Laag in suiker
  • Weinig zout
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies