Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Het bereiden van de avondmaaltijd wordt soms als lastig ervaren vanwege een gebrek aan tijd, inspiratie of ervaring. Wij helpen je graag om elke dag een goede en gebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. MAGGI geeft je tips en ideeën van het plannen en koken van maaltijden tot en met het opruimen en bewaren.

Maaltijden plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken. Stel bijvoorbeeld een top 10 samen van jullie favoriete maaltijden en plan eens in de week zo’n gezinsfavoriet. Lees meer

Maaltijd ideeën

Je wilt een maaltijd op tafel zetten die iedereen lekker vindt, die gezond is en voedzaam en liefst ook nog elke dag iets anders. Bedenken wat je gaat koken is misschien wel het meest uitdagende onderdeel. Denk bijvoorbeeld aan een dagthema. Daarmee kom je sneller op ideeën voor het eten en eet je altijd gevarieerd.

Koken met kinderen

Sneller is het misschien niet, leuker wel. Koken met je kinderen. En als ze meehelpen met koken, is de kans groter dat het bord leeg gaat. Zelfs voor de allerkleinsten is er altijd wel een taakje te bedenken in de keuken. Wij hebben ideeën voor klusjes en taken bij het koken voor kinderen van 3 t/m 12 voor je verzameld.

Aan tafel met kinderen

De maaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn en naar elkaars verhalen kunnen luisteren. En het is fijn als dat wat met liefde gekookt is, ondertussen met plezier gegeten wordt. Lees hier hoe je meer succes hebt aan tafel met kids

Opruimen en bewaren

Opruimen en bewaren zijn een belangrijk onderdeel van het koken. Hoe maak je de tafel afruimen aantrekkelijk voor de kinderen (en jezelf). En wat moet waar in de koelkast? We helpen je een handje met tips en ideeën. Lees hier de opruim- en bewaartips.