Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
‘Florentine style’ eieren met asperges en klassieke Hollandaise saus

‘Florentine style’ eieren met asperges en klassieke Hollandaise saus

(0)
38 min
Uitdagend
Maak je diner extra speciaal met 'Florentine style' eieren en asperges, gegarneerd met een klassieke Hollandaise saus van Maggi. Dit elegante gerecht combineert zachte gepocheerde eieren met knapperige asperges, en wordt versterkt door de heerlijke smaak van de Hollandaise saus. Het is de perfecte manier om jezelf of je gasten te verwennen met een smaakvolle hoofdmaaltijd die snel en gemakkelijk te bereiden is.

Ingrediënten

2

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Witte asperges
5  g
Specerijen, foelie, gemalen
2  g
Specerijen, peper, zwart
5  g
Suiker
2 
Eieren
200  g
Aardappelen
1  el
Olijfolie
1 
Teentje knoflook
200  g
Spinazie
250  g
MAGGI Hollandaisesaus
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
41.2 g
Energie
430.6 kcal
vetten
24 g
Eiwit
17.2 g
Voedingswaarde

Instructie

38 Minuten
  • Kook de asperges en de eieren

    12 min
    Schil de asperges rondom vanaf de kop en snij 2 cm van de onderzijde af. Zet ze op met koud water, zout, een schepje suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook ze in 12 min. net gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Kook de eieren halfzacht in ca. 6 min. Verwarm de oven op 150℃.
  • Maak de aardappel ‘rösti’ koekjes (4 a 6 stuks)

    15 min
    Schil de aardappels en rasp ze op een rasp in dunne reepjes. Meng de reepjes met zout en peper. Verhit een koekenpan met wat olie en schep er per keer 2 hoopjes aardappel rasp in. Druk een beetje plat tot een ‘koekje’ en bak in ca. 5 min. aan beide zijden bruin en gaar. Schep de koekjes in een ovenschaal en houd warm in de oven.
  • Roerbak de spinazie

    5 min
    Snij de knoflook fijn. Roerbak de spinazie in wat olie en bak de knoflook mee.
  • Verwarm de saus

    5 min
    Verwarm de Hollandaise saus volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Serveer het gerecht

    1 min
    Verdeel de asperges met de spinazie en aardappel rösti op de borden en schep de saus over de asperges. Geef de rest van de saus er apart bij.
‘Florentine style’ eieren met asperges en klassieke Hollandaise saus

Kook de asperges en de eieren 5

Schil de asperges rondom vanaf de kop en snij 2 cm van de onderzijde af. Zet ze op met koud water, zout, een schepje suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook ze in 12 min. net gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Kook de eieren halfzacht in ca. 6 min. Verwarm de oven op 150℃.

‘Florentine style’ eieren met asperges en klassieke Hollandaise saus

Maak de aardappel ‘rösti’ koekjes (4 a 6 stuks) 5

Schil de aardappels en rasp ze op een rasp in dunne reepjes. Meng de reepjes met zout en peper. Verhit een koekenpan met wat olie en schep er per keer 2 hoopjes aardappel rasp in. Druk een beetje plat tot een ‘koekje’ en bak in ca. 5 min. aan beide zijden bruin en gaar. Schep de koekjes in een ovenschaal en houd warm in de oven.

‘Florentine style’ eieren met asperges en klassieke Hollandaise saus

Roerbak de spinazie 5

Snij de knoflook fijn. Roerbak de spinazie in wat olie en bak de knoflook mee.

‘Florentine style’ eieren met asperges en klassieke Hollandaise saus

Verwarm de saus 5

Verwarm de Hollandaise saus volgens aanwijzing op de verpakking.

‘Florentine style’ eieren met asperges en klassieke Hollandaise saus

Serveer het gerecht 5

Verdeel de asperges met de spinazie en aardappel rösti op de borden en schep de saus over de asperges. Geef de rest van de saus er apart bij.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
4 + 12 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Asperges
  • Avondeten
  • Bijgerecht
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Doordeweeks
  • Europees
  • Hoofdgerecht
  • Lente
  • Lokaal
  • Met eieren
  • Portie Groenten/Fruit
  • Rijstgerechten
  • Salade
  • Saus
  • Uit de pan
  • Weinig zout
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies