Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Asperge en zalm sushi

Asperge en zalm sushi

(0)
Gemakkelijk
Maak zelf heerlijke sushi met witte asperges en laat je creativiteit in de keuken zien! Volg de makkelijke stappen en tips in dit recept. Varieer je sushi ook met gerookte zalm en dip ze, nadat je ze gemaakt hebt, in de lekkere aspergesaus van MAGGI. Je kan de sushi zo mooi en verrassend maken als je zelf wilt. Dat wordt niet alleen smullen, want het is ook nog eens heel leuk om te maken!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Saus voor Asperges
300  g
Witte asperges
500  g
Sushirijst
250  g
Gerookte Zalm
1 
Komkommer
15  g
Zeewier, agar, gedroogd
25  g
Boter
1.5  el
Sesamzaad
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
144 g
Energie
894.3 kcal
vetten
18.2 g
Eiwit
45.3 g
Voedingswaarde

Instructie

  • Bereid eerst de witte asperges

    1 min
    Volg de volledige algemene bereidingswijze voor asperges op de Maggi website. Haal voor het koken 2 cm van de uiteindes af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn.
  • Kook de sushirijst en zet de ingrediënten klaar

    1 min
    Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de sushirijst daarna afkoelen. Zet vervolgens alle ingrediënten overzichtelijk klaar op het aanrecht of op tafel. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om aan de slag te gaan.
  • Laat je inspireren en creëer diverse soorten sushi

    1 min
    Voor Japanners is de presentatie van sushi net zo belangrijk als de smaak. Gebruik alle ingrediënten en doe inspiratie op voor diverse soorten sushi. Je kan ze zo creatief maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan sushi in de vorm van opgerolde sushirijst met aan de buitenkant nori (zeewier) en binnenin witte asperges of gerookte zalm. Of maak met een nori vel een soort puntzakje met sushirijst, een stukje gerookte zalm en asperges. Probeer bijvoorbeeld ook opgerolde nori met een beetje rijst en een asperge. Doe verder aan de buitenkant van de nori alleen sushirijst en voorzie de rijst met lekkere geroosterde sesamzaadjes.
  • Algemene bereiding sushi

    1 min
    Leg een nori vel op een rolplankje van bamboe. Bedek de nori met een dunne laag sushirijst. Laat een randje aan de onderkant vrij. Leg daarna een stuk van de gerookte zalm in het midden. Doe er ook 1 á 2 witte asperges bovenop. Rol het geheel daarna voorzichtig om. Druk de ingrediënten stevig aan zodat de sushi zich volledig sluit. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het rollen wordt! Snijd de rol daarna in mooie gelijkwaardige stukken.
  • Maak de aspergesaus voor bij de sushi

    1 min
    Volg de makkelijke stappen op het zakje MAGGI Saus voor Asperges en bereid binnen een paar minuten een heerlijke aspergesaus. Doe daarnaast de gesneden komkommer alvast in een mooie diepe kom.
  • Serveer de sushi met zalm en asperges op Japanse wijze

    1 min
    Leg alle gemaakte sushi op een mooi groot bord of op een leuke serveerplank. Serveer de aspergesaus en de komkommer er los bij. Doe dit samen met leuke chopsticks (eetstokjes) en aparte bordjes om van te eten. Om de Japanse traditie in ere te houden spreekt iedereen voor of na de maaltijd ook een bedankje uit door ‘gochisosama deshita’ te zeggen. En dat is zeker terecht met zo’n mooi en heerlijk gerecht!
Asperge en zalm sushi

Bereid eerst de witte asperges 6

Volg de volledige algemene bereidingswijze voor asperges op de Maggi website. Haal voor het koken 2 cm van de uiteindes af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn.

Asperge en zalm sushi

Kook de sushirijst en zet de ingrediënten klaar 6

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de sushirijst daarna afkoelen. Zet vervolgens alle ingrediënten overzichtelijk klaar op het aanrecht of op tafel. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om aan de slag te gaan.

Asperge en zalm sushi

Laat je inspireren en creëer diverse soorten sushi 6

Voor Japanners is de presentatie van sushi net zo belangrijk als de smaak. Gebruik alle ingrediënten en doe inspiratie op voor diverse soorten sushi. Je kan ze zo creatief maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan sushi in de vorm van opgerolde sushirijst met aan de buitenkant nori (zeewier) en binnenin witte asperges of gerookte zalm. Of maak met een nori vel een soort puntzakje met sushirijst, een stukje gerookte zalm en asperges. Probeer bijvoorbeeld ook opgerolde nori met een beetje rijst en een asperge. Doe verder aan de buitenkant van de nori alleen sushirijst en voorzie de rijst met lekkere geroosterde sesamzaadjes.

Asperge en zalm sushi

Algemene bereiding sushi 6

Leg een nori vel op een rolplankje van bamboe. Bedek de nori met een dunne laag sushirijst. Laat een randje aan de onderkant vrij. Leg daarna een stuk van de gerookte zalm in het midden. Doe er ook 1 á 2 witte asperges bovenop. Rol het geheel daarna voorzichtig om. Druk de ingrediënten stevig aan zodat de sushi zich volledig sluit. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het rollen wordt! Snijd de rol daarna in mooie gelijkwaardige stukken.

Asperge en zalm sushi

Maak de aspergesaus voor bij de sushi 6

Volg de makkelijke stappen op het zakje MAGGI Saus voor Asperges en bereid binnen een paar minuten een heerlijke aspergesaus. Doe daarnaast de gesneden komkommer alvast in een mooie diepe kom.

Asperge en zalm sushi

Serveer de sushi met zalm en asperges op Japanse wijze 6

Leg alle gemaakte sushi op een mooi groot bord of op een leuke serveerplank. Serveer de aspergesaus en de komkommer er los bij. Doe dit samen met leuke chopsticks (eetstokjes) en aparte bordjes om van te eten. Om de Japanse traditie in ere te houden spreekt iedereen voor of na de maaltijd ook een bedankje uit door ‘gochisosama deshita’ te zeggen. En dat is zeker terecht met zo’n mooi en heerlijk gerecht!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
5 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Asperges
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Eiwitrijk
  • Laag in suiker
  • Portie Groenten/Fruit
  • Vis

Probeer ook

Show more recipes

  • Witte asperges met ham en ei

    Witte asperges met ham en ei

    30 min Gemakkelijk
  • Ovenschotel met witte asperges en tomaat

    Ovenschotel met witte asperges en tomaat

    50 min Gemakkelijk
  • Pasta met witvis, venkel en groene asperges

    Pasta met witvis, venkel en groene asperges

    26 min Gemakkelijk
  • Gebakken scholfilet met MAGGI Aspergesaus

    Gebakken scholfilet met MAGGI Aspergesaus

    30 min Gemiddeld

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies