Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Stel bijvoorbeeld een top 10 samen van jullie favoriete maaltijden en plan eens in de week zo’n gezinsfavoriet. Of maak van je huis een restaurant waarin je kinderen de obers zijn en de menukaarten maken. Wedden dat je kinderen eerder met koken bezig zijn dan jij?De voordelen van de maaltijd vooruit plannen

1. Je bespaart tijd. Je hoeft minder vaak boodschappen te doen, kunt vooruit koken én de taken verdelen. En dat komt heel goed uit op drukke dagen.
2. Je bespaart op de boodschappen. Door goed plannen gooi je minder weg, maak je efficiënter gebruik van de voorraden en kun je inspelen op koopjes en aanbiedingen
3. Je kinderen worden er makkelijke(re) eters van, met een beetje geluk. Kinderen betrekken bij de planning van de maaltijd werkt hoe dan ook positief.
4. Jullie eten gevarieerder. Als je de maaltijd van tevoren plant heb je meer tijd om recepten te kiezen, nieuwe dingen uit te proberen en kan iedereen zijn ideeën inbrengen.


De maaltijd plannen met kinderen

1. Maak met het hele gezin een top 10 of top 15 van jullie favoriete maaltijden. Eens per week is het favorietendag en kiezen jullie een gezinsfavoriet uit de toplijst
2. Laat ze mee beslissen en plannen. Je kind mag bijvoorbeeld elke woensdag kiezen welke groente het wil eten. Heb je meer kinderen? Geef ze allemaal een dag waarop ze de groente mogen kiezen.
3. Maak van je kinderen echte koopjesjagers en geef ze een schaar waarmee ze kortingsbonnen uit folders en kranten kunnen knippen. Bepaal je daarna zelf wel welke je gebruikt.
4. Maak samen een lijstje met thema’s zodat jullie eens per week of maand een themamaaltijd kunnen organiseren.
5. Maak een weekplanning samen met de kinderen. Dan voelt iedereen zich extra betrokken.