Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nooit meer over de kook 

Als je een houten spatel op je pan legt, hoef je nooit meer het gasfornuis schoon te maken omdat de soep of de rijst is overgekookt. De houten spatel houdt de wacht en laat niks meer door. 

Eerste hulp bij uitschieters  

Een echte kok proeft altijd zijn of haar gerechten voordat het aan de gasten wordt voorgeschoteld. Maar wat als je een hapje proeft en het blijkt veel te pittig? Of te zout? Geen paniek, je kunt de volgende dingen doen:  

  • Is je gerecht te pittig? Met een theelepel suiker of ketchup wordt het wat milder van smaak.  
  • Teveel zout toegevoegd? Voeg een geschilde aardappel toe en kook deze nog even mee. De aardappel neemt het zout op en de zoute smaak zal verminderen.  

Verbrande korst voorkomen 

Je kent het vast wel. De bovenkant van je hartige taart, quiche of ovenschotel is al bijna te donker, maar van binnen is hij nog niet gaar. Als je hem afdekt met aluminiumfolie, kan je gerust nog even doorbakken zonder dat de bovenkant verbrandt. 

Bekijk hier ook onze kookhacks in samenwerking met LINDA.