Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • ProductcategorieĆ«n
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Kooktips

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken.

Nooit meer over de kook 

Als je een houten spatel op je pan legt, hoef je nooit meer het gasfornuis schoon te maken omdat de soep of de rijst is overgekookt. De houten spatel houdt de wacht en laat niks meer door. 

Eerste hulp bij uitschieters  

Een echte kok proeft altijd zijn of haar gerechten voordat het aan de gasten wordt voorgeschoteld. Maar wat als je een hapje proeft en het blijkt veel te pittig? Of te zout? Geen paniek, je kunt de volgende dingen doen:  

  • Is je gerecht te pittig? Met een theelepel suiker of ketchup wordt het wat milder van smaak.  
  • Teveel zout toegevoegd? Voeg een geschilde aardappel toe en kook deze nog even mee. De aardappel neemt het zout op en de zoute smaak zal verminderen.  

Verbrande korst voorkomen 

Je kent het vast wel. De bovenkant van je hartige taart, quiche of ovenschotel is al bijna te donker, maar van binnen is hij nog niet gaar. Als je hem afdekt met aluminiumfolie, kan je gerust nog even doorbakken zonder dat de bovenkant verbrandt. 

Bekijk hier ook onze kookhacks in samenwerking met LINDA. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies