Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BBQ

Heerlijke BBQ tips voor vis en vlees

Goed nieuws voor de bbq liefhebbers: het bbq seizoen bestaat niet meer! Dit betekent dat je het hele jaar door heerlijk vlees en groenten op de barbecue kunt grillen. Wil je weten hoe je zowel ‘s zomers als ‘s winters de lekkerste maaltijden op de bbq bereidt? Wij helpen je graag op weg met bbq tips, bbq ideeën, en recepten - of je nu van vlees houdt, van groentes, of op zoek bent naar vega bbq recepten.

BBQ tips

Heerlijke BBQ tips voor vis en vlees

Bij BBQ’en denken we al gauw aan vlees. Maar wat is nu geschikt bbq vlees? Ben je bang dat het vlees niet gaar genoeg wordt, en kies je daarom voor zo dun mogelijke stukjes? Zonde! Want juist een groot stuk vlees van de bbq is heerlijk! Door het meerdere uren langzaam te laten garen in een afsluitbare bbq, wordt het heerlijk mals - ook als het een groter stuk is. Marineer het vlees voordat je het op de bbq legt, smeer het in met een glaze, of geniet van het perfect gegrilde stukje vlees met een heerlijke saus.

Vis op de barbecue
Ben je een echte visliefhebber? Ook met een hele vis maak je de heerlijkste bbq gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vispakketje in aluminiumfolie? Met gepofte aardappels en een lekker saus, heb je met weinig moeite een complete maaltijd bereid.

BBQ tips voor de winter
Koud, maar toch zin in bbq’en? Geen probleem! Een afsluitbare bbq is ideaal voor de winter, doordat de warmte in de bbq blijft zitten. Zet de bbq uit de wind, en bij regen of sneeuw onder een afdak. Laat het vlees op kamertemperatuur komen, voordat je het gaat grillen. Zo blijft het veel sappiger. Met een kop warme chocolademelk en marshmallows als toetje kan je winterse bbq niet meer stuk. Is het erg koud en heb je extra veel kleding aan? Let dan goed op dat je kleding - zoals een sjaal - niet tegen de bbq aankomt, en vlam vat!

Groente op de bbq

Wist je dat je behalve vlees ook groente op de barbecue kunt bereiden? Het aantal groenten recepten voor de bbq lijkt wel oneindig. In plaats van groenten te koken, kun je er een heerlijk groentepakketje van maken, door de groenten in folie op de bbq leggen. Of wat dacht je van een gepofte aardappel, een gegrilde maïskolf of een bbq groentespies? Maar ook met aubergine, knolselderij of asperges tover je samen met de barbecue een complete maaltijd op tafel.

Barbecue recepten

Begin je al warm te lopen voor een gezellige bbq? Maar heb je geen flauw idee hoe je dit aan moet pakken? Doe inspiratie op met onze barbecue recepten. Of je nu op zoek bent naar bbq recepten voor vlees, groente of een vegetarische maaltijd. Je kunt het veilig en eenvoudig houden en een simpel worstje grillen. Maar er is zoveel meer mogelijk! Er zijn genoeg makkelijke bbq recepten, waarmee je de lekkerste maaltijden bereidt. Zo is een groot stuk heerlijk mals vlees van de bbq eenvoudiger dan je denkt. Zolang je maar over een portie geduld beschikt. Terwijl het vlees in de afsluitbare bbq ligt te garen, heb je alle tijd om de rest voor te bereiden - zoals een lekkere salade, verschillende sauzen, en een mooi gedekte tafel.

Vegetarische bbq recepten

Ben je vegetariër? Of eet je graag regelmatig een vegetarische of veganistische maaltijd? Als je denkt dat bbq’en alleen voor vlees- en viseters is, heb je het helemaal mis. De heerlijkste vegetarische bbq recepten zorgen ook voor jou voor een geslaagde bbq. Vul een wrap met je favoriete groentes, fruit en kaas, en leg deze op de bbq. Maak een vega spies met fruit, groentes, paddestoelen, en tofu. Grill brood of portobello gevuld met kaas totdat de kaas heerlijk gesmolten is. Of leg simpelweg een stukje halloumi op de bbq. Succes verzekerd!