Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lekker buiten eten, de barbecue aan en genieten van elke zonnestraal. Zodra het mooi weer is, doen we niks liever! In de tuin of heerlijk in het park. Op de barbecue kun je veel meer bereiden dan een sateetje en een hamburger. Gril bijvoorbeeld eens groenten, heerlijk door de salade of om gewoon zo op te eten! Ook een stuk vis is superlekker van de barbecue. Geen barbecueheld? Wij geven je hier graag wat tips voor de perfecte barbecue!

1. Houtskool is snel warm maar koelt ook snel af. Briketten: worden langzamer warm, maar behouden wel langer hun warmte.

2. Prik niet in het vlees om het om te keren. Door in het vlees te prikken, verliest het vocht en droogt het uit.

3. Snijd vlees en groenten die je aan een spies op de barbecue doet in even grote stukken. Dit zorgt ervoor dat alles tegelijk gaar is.

4. Groenten die lekker zijn om op de barbecue te doen zijn, onder meer paprika, courgette, aubergine en maiskolven.

5. Gebruik een halve citroen om het rooster tussendoor schoon te maken: wrijf het rooster in met de doorgesneden citroen. Dit zorgt ervoor dat de smaak van vorige gerechten die op de barbecue hebben gelegen geneutraliseerd worden. Zo gaat bijvoorbeeld je stuk vlees niet naar vis smaken.

6. Laat rauw vlees niet lang buiten staan, maar zet dit pas buiten neer wanneer de barbecue warm genoeg is om te gaan grillen. Zorg ervoor dat je het rauwe vlees tijdens het barbecueën op een koele plek bewaart. Het vlees gaart het beste op de barbecue wanneer het op kamertemperatuur is.

7. Draai het vlees niet te vaak, maar geef het de tijd om bruin te worden.

8. Dep gemarineerd vlees eerst droog voordat je het op de barbecue legt. Te nat vlees kan zorgen voor vlammen.

9. Doe van tevoren geen zout op het vlees. Zout zorgt ervoor dat het vocht uit het vlees wordt onttrokken, hierdoor wordt het minder snel bruin.

10. Barbecue makkelijk schoonmaken? Leg het rooster na gebruik in het gras. De volgende ochtend is het meeste vuil losgeweekt door de dauw.

Heel veel barbecueplezier!