Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ketjap manis, tomatenpuree en het teentje knoflook. Kruid het gehakt naar smaak. Vet een passend cakeblik in met een beetje olijfolie. Schep het gehaktmengsel in de vorm en druk goed aan. Bak voor 40 minuten in de oven.
Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar en giet deze af. Ondertussen snij de tomaten door de helft en bak deze in een koekenpan voor 5 minuten op hoog vuur.
Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Schep de andijvie door de aardappelen. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het gehaktbrood voor 5 minuten rusten. Snijd het in plakken. Serveer het gehaktbrood met de stamppot en de tomaat. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden