Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de kipfilets

  Leg de kipfilets tussen het MAGGI Mals & Kruidig bakpapier en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hierdoor word je kip extra mals en is het gebruik van olie of boter niet nodig. Erg handig en lekker!

 2. Besmeer de sneetjes brood met geitenkaas

  De basis van je zomerse club sandwich is geitenkaas. Om te beginnen smeer je dit steeds dun op één zijde van de 12 sneetjes volkorenbrood.

 3. Beleg de sneetjes brood met de sla en komkommer

  Wanneer je geen voorgesneden sla hebt, was en snij dan nu de sla. Snijd vervolgens de komkommer in plakjes en pak 8 van de 12 sneetjes, met geitenkaas besmeerde, volkorenbrood. Verdeel de blaadjes sla en komkommerplakjes over deze 8 sneetjes.

 4. Snijd de kip en verdeel over de sneetjes brood

  Als de kipfilet gaar en lekker mals is haal je deze van het vuur, laat het kort afkoelen. Snijd de kipfilet dan in plakjes en verdeel ook deze over de 8 belegde, sneetjes brood.

 5. Verdeel de avocado over de sneetjes brood

  Om de zomerse club sandwich kip extra goed te beleggen doe je er nog een goede eetrijpe avocado op. Schil de avocado, snijd hem in plakjes en verdeel het over de 8 belegde, sneetjes brood. Garneer dit nog met wat frisse kiemgroente en tuinkers.

 6. Stapel de sneetjes brood

  Stapel 2 belegde, sneetjes brood op elkaar. Neem dan één van de vier sneetjes brood die enkel belegd zijn met geitenkaas en plaats deze, met de besmeerde kant naar beneden, op de stapel om de sandwich af te maken. Druk voorzichtig aan en zet de zomerse sandwich eventueel vast met een prikker. Herhaal dit met de overige boterhammen en je hebt een verrukkelijk broodje met de uitstraling van een club sandwich!

  Geniet van dit zomers gevoel van binnen en van buiten! Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  baby romaine sla
 • 2
  stuks
  kipfilet
 • 1
  komkommer
 • 1
  bakje
  kiemgroenten
  , á 60 gram
 • 1
  bakje
  tuinkers
 • 125
  gram
  smeerbare geitenkaas
 • 12
  sneetjes
  volkorenbrood
 • 4
  avocado
  , eetrijp

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel