Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Schil en snijd de asperges

  Leg de asperges eerst een half uurtje in koud water. Hierdoor kan je ze beter schillen. Haal ze uit het water en snijd daarna ongeveer 3 cm van de uiteindes (de stronk) af. Schil ze vervolgens met een dunschiller. Houd hiervoor de kop vast en schil de asperges van boven naar beneden.

 2. Kook de asperges en breng ze op smaak

  Neem een wijde, grote pan. Leg hier de asperges in en zet ze onder koud water. Voeg vervolgens een snufje zout, een schepje suiker en een stukje foelie toe. Kook de asperges in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar. Zet daarna het vuur uit en laat ze nog circa 3 minuten nagaren.

 3. Bereid de krieltjes en romige aspergesaus

  Kook ondertussen de krieltjes (de grote gehalveerd) gaar en giet ze af. Verwarm ook de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. De aspergesaus hoeft alleen opgewarmd te worden!

 4. Serveer het gerecht met ham en ei

  De witte asperges kunnen geserveerd worden. Pak een ruime schaal of mooie borden en schep hier voorzichtig de asperges op. Doe daarna de ham, gekookte eieren en de aardappels erbij en schenk de aspergesaus van MAGGI er royaal overheen. Garneer het gerecht nog eventjes met gehakte peterselie en geniet vorstelijk van deze heerlijke maaltijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 1
  kilo
  witte asperges
 • 600 gram krieltjes of kleine aardappels met schil
 • 6 plakjes achterham, fijngesneden
 • 3
  eieren, halfzacht gekookt
 • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
 • 1
  theelepel suiker
 • 1
  stukje foelie
 • zout en peper

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel