Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Witlofschotel met gehakt

2
65min
Gemakkelijk
Dit is wel één van onze favoriete recepten allertijden: een klassieke witlofschotel met gehakt. De aardappelschijfjes, verse witlof en gebakken rundergehakt krijgen een heerlijke romige smaakbeleving met de ingrediënten van MAGGI. De voorbereiding is supermakkelijk. Met dit recept kan je deze traditionele ovenschotel met witlof zo in de oven doen!

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1  Zakje
MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt
150  ml
Kookroom
1 
Ei
7 
Witlof
300  g
Rundergehakt
600  g
Aardappelschijfjes
4  el
Olijfolie

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
740.12 kcal
koolhydraten
66.2 g
Eiwit
30.91 g
vetten
40.65 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

65 Minuten
Snijd de witlof en verhit de oven
6 min
Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Snijd daarna de witlof in mooie reepjes en verwijder de harde kern.
Bereid het gehakt met de witlof
6 min
Bak in een braad- of hapjespan, in de helft van de olie, het gehakt gedurende 4 minuten rul. Voeg naar eigen smaak extra kruiden toe. Doe vervolgens de gesneden witlof bij het gehakt en bak het, al omscheppend, 3 minuten mee.
Maak de ovenmix voor de ovenschotel
6 min
Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer de mix goed door. Voeg daarna ook het ei toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.
Vul de schaal met alle ingrediënten
6 min
Vet de ovenschaal in met de overgebleven olijfolie. Verdeel vervolgens de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Schep hier bovenop het gehakt met de witlof. Verspreid daarna de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en voeg daarna op dezelfde wijze het overgebleven deel van de ovenmix toe.
Plaats de witlofschotel in de oven
40 min
Het gerecht is bijna klaar. Plaats de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 40 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Dat wordt lekker gezellig samen genieten van het avondeten. Deze witlofschotel mag wel een traditie worden!
Witlofschotel met gehakt

Snijd de witlof en verhit de oven 5

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Snijd daarna de witlof in mooie reepjes en verwijder de harde kern.

Witlofschotel met gehakt

Bereid het gehakt met de witlof 5

Bak in een braad- of hapjespan, in de helft van de olie, het gehakt gedurende 4 minuten rul. Voeg naar eigen smaak extra kruiden toe. Doe vervolgens de gesneden witlof bij het gehakt en bak het, al omscheppend, 3 minuten mee.

Witlofschotel met gehakt

Maak de ovenmix voor de ovenschotel 5

Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer de mix goed door. Voeg daarna ook het ei toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.

Witlofschotel met gehakt

Vul de schaal met alle ingrediënten 5

Vet de ovenschaal in met de overgebleven olijfolie. Verdeel vervolgens de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Schep hier bovenop het gehakt met de witlof. Verspreid daarna de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en voeg daarna op dezelfde wijze het overgebleven deel van de ovenmix toe.

Witlofschotel met gehakt

Plaats de witlofschotel in de oven 5

Het gerecht is bijna klaar. Plaats de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 40 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Dat wordt lekker gezellig samen genieten van het avondeten. Deze witlofschotel mag wel een traditie worden!

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam