Vegetarische dagschotel met kerrie, zoete aardappel en kidneybonen
30min
Gemakkelijk
225 g
Kidneybonen
400 g
Zoete Aardappel
250 g
Prei
1
Witte ui
160 g
Basmatirijst
1 el
Olijfolie
50 ml
Kookroom
.
Voedingswaarde
Energie
513.71 kcal
Eiwit
16.81 g
koolhydraten
98.08 g
vetten
7.3 g
Voedingswaarde
Instructie
30 Minuten
Kook de rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de ui en groenten
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui kort aan. Voeg de prei en zoete aardappel toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de kruidenmix toe
Zet het vuur laag en voeg de mix, water en kookroom toe. Breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook.
Voeg de kidneybonen toe en breng het aan de kook
Voeg de kidneybonen toe. Breng het geheel weer aan de kook. Laat nog 3 minuten zachtjes sudderen. Serveer met de rijst.
Opmerkingen 0