Haal met dit vegetarische wokgerecht de Oriëntaalse keuken in huis. Met dit recept van MAGGI bereid je snel en makkelijk een roerbakgerecht met Chinese kool, ei en zilvervliesrijst. De knapperige en zoete smaak van de Chinese kool in combinatie met de ui, knoflook, rode peper, gember en witte wijn zorgen in dit wokgerecht voor een verrassende mix van exotische smaken. Start met wokken!
Ingrediënten
3
Porties
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
ingredient_quantity
recipe ingredient
1Blokje
MAGGI Bouillon Groente (met herkenbare kruiden en specerijen)
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Maak een bouillon met 1 blokje uit het pakje MAGGI Groentebouillon. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water de groentebouillon.
Bereid de Chinese kool in gember en wijn
1 min
Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en bak deze, al omscheppend, 5 minuten mee. Voeg vervolgens de gembersiroop en wijn toe en warm alles nog 1 minuut door.
Bak de eieren met sojasaus
1 min
Klop in een kom de eieren los met de sojasaus. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak van de eieren een dunne omelet.
Serveer het roerbakgerecht met Chinese kool
1 min
Alle ingrediënten zijn klaar om gereserveerd te worden. Schep de zilvervliesrijst op de borden of in diepe kommen en verdeel hierover de Chinese kool. Maak het gerecht helemaal compleet met de omelet (in stukken) en plaats deze over de ingrediënten. Dat ziet er mooi uit! Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van deze heerlijke avondmaaltijd!
Breng de rijst aan de kook met de bouillon
4
Maak een bouillon met 1 blokje uit het pakje MAGGI Groentebouillon. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water de groentebouillon.
Bereid de Chinese kool in gember en wijn
4
Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en bak deze, al omscheppend, 5 minuten mee. Voeg vervolgens de gembersiroop en wijn toe en warm alles nog 1 minuut door.
Bak de eieren met sojasaus
4
Klop in een kom de eieren los met de sojasaus. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak van de eieren een dunne omelet.
Serveer het roerbakgerecht met Chinese kool
4
Alle ingrediënten zijn klaar om gereserveerd te worden. Schep de zilvervliesrijst op de borden of in diepe kommen en verdeel hierover de Chinese kool. Maak het gerecht helemaal compleet met de omelet (in stukken) en plaats deze over de ingrediënten. Dat ziet er mooi uit! Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van deze heerlijke avondmaaltijd!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!
U heeft dit recept / product al beoordeeld.
Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.
Opmerkingen 0