Vegetarisch roerbakgerecht met Chinese kool, ei en rijst
30min
Gemakkelijk
.
Voedingswaarde
Energie
557.57 kcal
koolhydraten
72.9 g
Eiwit
25.48 g
vetten
20.93 g
Voedingswaarde
Instructie
30 Minuten
Breng de rijst aan de kook met de bouillon
Maak een bouillon met 1 blokje uit het pakje MAGGI Groentebouillon. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water de groentebouillon.
Bereid de Chinese kool in gember en wijn
Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en bak deze, al omscheppend, 5 minuten mee. Voeg vervolgens de gembersiroop en wijn toe en warm alles nog 1 minuut door.
Bak de eieren met sojasaus
Klop in een kom de eieren los met de sojasaus. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak van de eieren een dunne omelet.
Serveer het roerbakgerecht met Chinese kool
Alle ingrediënten zijn klaar om gereserveerd te worden. Schep de zilvervliesrijst op de borden of in diepe kommen en verdeel hierover de Chinese kool. Maak het gerecht helemaal compleet met de omelet (in stukken) en plaats deze over de ingrediënten. Dat ziet er mooi uit! Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van deze heerlijke avondmaaltijd!
Opmerkingen 0