Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de rijst en bak de omeletten

  Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de omeletten. Giet 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak 3 platte omeletten, elk van 2 eieren.

 2. Bak de verse groenten

  Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak eerst de gesnipperde ui kort aan. Voeg de wortel en paprika toe en bak deze kort mee.

 3. Breng het gerecht op smaak met de kruiden

  Voeg de mix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Broccoli-zoetzuur met paprika en gehakt en kijk op de verpakkingen voor aanwijzingen hoe je het water moet toevoegen. Breng daarna, onder af en toe roeren, het gehaal aan de kook. Laat het gerecht nog 3 minuten zachtjes doorkoken.

 4. Maak de dagschotel compleet en serveer

  Roer kort voor het serveren nog de taugé door het gerecht. Serveer de maaltijd met de rijst en de omeletten. Door de omeletten er bovenop te leggen heb je een prachtig gerecht gemaakt, binnen 15 minuten! Geniet lekker van deze vegetarische maaltijd, een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 200
  gram
  wortel
  , in reepjes
 • 1
  rode paprika
  , in reepjes
 • 1
  gele paprika
  , in reepjes
 • 125
  gram
  taugé
 • 6
  eieren
 • 240
  gram
  rijst
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 150
  milliliter
  water

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel