Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met het bakken van de tempeh

  Meng de blokjes tempeh met wat olie en 2 theelepeltjes van de kruidenmix (zonder de rijst). Bak de tempeh rustig in een wok. Haal de tempeh uit de wok als de blokjes lichtbruin zijn. Leg de tempeh weg op een bord.

 2. Bak de groente

  Bak de paprika en de courgette kort aan en doe er de rest van de kruidenmix en 350 ml water bij. Roer het geheel goed door en breng het aan de kook. Zet de hittebron lager en laat het geheel rustig pruttelen. Vergeet niet om het af en toe om te roeren.

 3. Wacht tot de rijst gaar is

  Laat het geheel nog ongeveer 8 minuten rustig koken totdat de rijst gaar is.

 4. Voeg de rest van de groente toe

  Voeg de laatste minuut nog de taugé en tempeh toe.

 5. Serveer het rijstgerecht

  Maak de borden klaar om je Indonesische roerbakgerecht te serveren. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 125
  gram
  taugé
 • 1
  courgette
  in blokjes gesneden
 • 1
  rode paprika
  in blokjes gesneden
 • koriander
 • 250
  gram
  tempeh
  in blokjes gesneden
 • 1
  eetlepel
  olie
  (bij voorkeur wokolie)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel