Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Was de rode linzen minstens 3x of totdat het water helder blijft en laat het uitlekken.
  Snij de uien, paprika’s, knoflook en aardappels in stukjes.

 2. Snij de uien, paprika’s, knoflook en aardappels in stukjes.
  Doe een bodempje olie in de soeppan en warm de olie even op ( niet te heet!) zodra de olie warm is geworden de uien langzaam glazig bakken. Zodra de uien wat doorzichtig geworden zijn de paprika’s erbij doen en het vuur iets hoger zetten, het hoeft niet bruin te worden!!

 3. Zodra je merkt dat de paprika’s enigszins gaar zijn geworden de knoflook en aardappels erbij doen en even mee laten bakken.
  Doe nu de komijn erbij en bak dit zachtjes mee, hierna de gewassen linzen erbij doen En de MAGGI bouillon blokjes. Doe in eerste instantie maar 3 blokjes erin want je kunt altijd later nog proeven of je meer Bouillon nodig hebt.
  Direct hierop kokend water erop gieten totdat de linzen 2 á 3 cm onder staan, breng dit aan de kook en zodra het kook de pan verplaatsen naar een kleinere pit en 15/20 min zachtjes laten koken. Kijk tussendoor wel even of er voldoende water in de pan zit want linzen hebben de neiging om veel water op te nemen.
  Altijd minstens 2 cm water boven de linzen houden.

 4. Zodra de linzen en de aardappels stuk gekookt lijken, dit is meestal na 15/20 minuten met een staafmixer een gladde homogene massa van maken, lijkt de soep te dik kun je er gewoon kokend water bij doen.
  Proef de soep even, het moet een beetje naar kippensoep smaken maar het mag niet overheersen, doe er nu dus naar smaak bouillon en/of zout bij.

 5. In een kleine koekenpan de boter op een zacht vuurtje smelten en tijdens het smelten mag je de chili flakes en munt erbij doen en dit zachtjes fruiten, doe er dan een soeplepel soep bij en giet dit bij de soep, met een siliconen spatel krijg je alles gemakkelijk uit de koekenpan.

 6. Roer dit alles goed door en proef, het moet kruidig smaken, de hitte van de chili flakes mag je alleen achterin je keel proeven, is dit niet het geval dan naar smaak chili flakes, munt of bouillon toevoegen.
  Deze soep is het lekkerst als je na het opdienen er citroensap bij doet!!

 7. Serveer de soep met Turks brood en partjes citroen

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 3
  blokjes
 • 400
  gram
  roze linzen
 • 2
  stuks
  ui
 • 3
  aardappelen
 • 2
  stuks
  rode paprika
 • 3
  tenen
  knoflook
 • 2
  stuks
  citroen
  (mag ook citroensap uit een flesje zijn)
 • turks brood
  (optioneel)
 • olijfolie
  bodempje / andere plantaardige olie
 • 2
  dessertlepels
  komijn
 • 2
  eetlepels
  Pul biber/turkse chili flakes
  naar smaak
 • 2
  eetlepels
  munt
  gedroogd, mag overheersen
 • 1.5
  eetlepel
  roomboter
 • water
  kokend
 • zout
  naar smaak

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel