Turkse Ovenschotel Aubergine Kebab van Fatos en Irem
72min
4
Aubergine
300 g
Rundergehakt
1
Witte ui
2 Stukken
Teentje knoflook
2
Tomaten
15 g
Peterselie
2 el
Tomatenpuree
1 el
Olijfolie
2 g
Zout, tafel
.
Voedingswaarde
Energie
336.62 kcal
koolhydraten
31.93 g
Eiwit
19.82 g
vetten
16.79 g
Voedingswaarde
Instructie
72 Minuten
Schil de aubergine
Schil de aubergine in stroken. Schil de aubergine niet helemaal voor nog meer smaak.
Snij de aubergine en tomaten
Snij vervolgens de aubergine in mooie plakken. Snij de tomaten in kleine stukken.
Marineer het gehakt
Marineer het gehakt met de ui, knoflook, tomatenpuree, pepermelange en peterselie.
Plaats gehakt, aubergine en tomaat in een ovenschaal
Maak balletjes van het gehakt en druk deze een beetje plat. Het gehakt plaats je tussen de aubergine om en om tot dat het op is. De rijen aubergine met gehakt plaats je in een ovenschaal.
Om het gerecht af te maken leg je de stukjes tomaat erbovenop.
Besprenkel het gerecht
Meng de tomatenpuree met wat heet water en besprenkel samen met de olijfolie het gerecht voor het de oven in gaat.
Plaats schaal in oven
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de ovenschotel ruim 1 uur op 220/230 graden gaar in de oven.
Zet de schaal op tafel
Eet smakelijk!
Opmerkingen 0