Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • ProductcategorieĆ«n
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot

Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie

(0)
50min
Gemiddeld
Koop nu

Ingrediƫnten

4 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Lekker Laag in Zout Spaghetti & macaroni
1  Blokje
MAGGI Bouillon Groente (met herkenbare kruiden en specerijen)
1  el
Olijfolie
0.5 
Uien, rauw
2  el
Tomatenpuree
300  g
Risottorijst
200  g
Spinazie
200  g
Grote verse doperwten
250  g
Cherrytomaten
100  g
Parmezaanse kaas
1 
Verse Basilicum
kopiƫren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediƫnten

Kies uit de lijst van ingrediƫnten

kopiƫren
.

Voedingswaarde

Energie
491.2 kcal
Eiwit
18.57 g
koolhydraten
78.04 g
vetten
11.99 g
Voedingswaarde

Instructie

50 Minuten
  • Fruit de sjalot en tomatenpuree

    50 min
    Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Bak de risotto glazig en voeg spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix toe

    50 min
    Voeg de risotto toe aan het mengsel en bak kort mee totdat de rijst glazig is geworden. Roer de spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix door het mengsel.
  • Gaar de risotto in de oven

    50 min
    Los het bouillon blokje op in 1 liter kokend water. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij. Plaats de risotto in de oven en gaar in +/- 40 minuten, of totdat het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is. Is de rijst nog niet gaar, voeg dan nog wat extra water toe en zet terug in de oven.
  • Serveer het gerecht

    50 min
    Haal de ovenschaal uit de oven en roer de helft van de kaas door de risotto. Schep de risotto op de borden en strooi wat basilicum en kaas erover.
  • Tip

    50 min
    Vervang de Parmezaanse kaas eventueel voor geitenkaas
Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie

Fruit de sjalot en tomatenpuree 5

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.

Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie

Bak de risotto glazig en voeg spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix toe 5

Voeg de risotto toe aan het mengsel en bak kort mee totdat de rijst glazig is geworden. Roer de spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix door het mengsel.

Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie

Gaar de risotto in de oven 5

Los het bouillon blokje op in 1 liter kokend water. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij. Plaats de risotto in de oven en gaar in +/- 40 minuten, of totdat het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is. Is de rijst nog niet gaar, voeg dan nog wat extra water toe en zet terug in de oven.

Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie

Serveer het gerecht 5

Haal de ovenschaal uit de oven en roer de helft van de kaas door de risotto. Schep de risotto op de borden en strooi wat basilicum en kaas erover.

Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie

Tip 5

Vervang de Parmezaanse kaas eventueel voor geitenkaas

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
Meer laden

Ontdek meer

  • Noedels & Rijst
  • Vegetarisch

Probeer ook

Show more recipes

  • Kaasrisotto met champignons

    30 min Gemakkelijk
  • Risotto met asperges

    30 min Gemakkelijk
  • Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

    87 min Gemakkelijk
  • Variatierecept voor roerbakrijst: Surinaamse Nasi

    15 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies